Најновије

ТУРЦИ ИМАЈУ НОВИ ПЛАН ЗА БЛИСКИ ИСТОК: Спремни су да подрже ирачку војску, али само уз посебан услов

Турски министар одбране Хулуси Акар рекао је да је његова земља спремна да пружи подршку ирачкој војсци делећи информације и стручност које поседује на нивоу Северноатлантског савеза (НАТО).

Турска војска (Фото: Јутјуб)

Ово је известила турска новинска агенција Анадолија данас у блогу на својој званичној страници на Твитеру, напомињући да су Акарове изјаве дошле током његовог говора на "Зимским маневрима 2021.", које турске оружане снаге спроводе са Азербејџанцима у провинцији Карс, на простору источне Турске.

Турски министар одбране Хулуси Акар је у претходним изјавама већ говорио о доприносу своје земље НАТО-у, истичући да не би требало игнорисати допринос који Анкара пружа савезу.

Турска је интензивирала своје војне операције на простору северног Ирака од средине јуна, називајући их "Орловом канџом" и "Тигровом канџом", како би ловили припаднике Радничке партије Курдистана (ПКК).

Турска је успоставила на десетине војних пунктова у областима под својом контролом у току операција на северу Ирака, али Багдад се успротивио војној операцији и захтевао је повлачење турских снага из ирачких земаља.

У претходним изјавама, прошлог месеца, турски министар одбране Хулуси Акар рекао је да Анкара поштује јединство Ирака и његов територијални интегритет, али је истовремено указао да присуство "терориста" у северном Ираку представља претњу двема земљама.

Такође је нагласио да "сарадња и координација играју важну улогу у борби против терористичке организације ПКК", истичући спремност Анкаре за све врсте сарадње са Ираком.

Како је могуће да неки криминалци годинама упадају на фотографије председниковог сина? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Sputnik Arabic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА