Најновије

ПУТИН ЗАГРМЕО НА АМЕРИКАНЦЕ: Губите се из Црног мора

Руска Федерације предвођена председником Владимиром Владимировичем Путином жестоко је реаговала на војне вежбе које су Сједињене Америчке Државе заједно са Турском организовале у водама Црног мора, на самом прагу Русије. Порука те земље била је јасна и једноставна - "америчким снагама је боље да се што пре повуку из руских територијалних вода и баве се својим пословима у областима које њима припадају".

Илустрација (Фото: РИА/ Правда)

- Русија је позвала Сједињене Америчке Државе да престану да звецкају оружјем и траже изговоре за присуство у Црном мору - објавила је на Твитеру руска амбасада у Вашингтону и додала " да мир и безбедност у водама око руске границе не треба реметити страним мешањем“.

- Изгледа да америчка Шеста флота једва чека да пронађе непријатеља у Црном мору. Очајнички траже изговор за повец́ање свог присуства у региону – некад отворено, а сада под маском војних вежби - речено је још из руских дипломатских извора.

Раније је прес-служба америчке Шесте флоте саопштила да су бродови Ратне морнарице САД и Турске, уз подршку два турска ловца Ф-16, реализовали заједничке војне вежбе у Црном мору 9. фебруара. Вежбе су предвиђале откривање подморница условног противника, а у њима су били укључени и амерички разарачи "Портер" и "Доналд Кук", поморски патролни авион "Посејдон", турске фрегате "Орук Реис" и "Тургутреис", два ловца Ф-16 и извиђачки авион.

Шеф Калашњикова показао нову пумпарицу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА