Најновије

ВУЧИЋ ЈЕ ОВИМ АКТОМ ПОЧИНИО КРИВИЧНО ДЕЛО: Ђорђевић позвао Србе да бојкотују изборе на КиМ

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић позвао је данас Србе са Косова и Метохије да бојкотују нелегалне изборе за скупштину Косова, истакавши да је позив Владе Србије и Александра Вучића упућен грађанима Србије да гласају на тим изборима „сраман чин издаје“.

Млађан Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

„То су нелегални избори за тзв. скупштину независног Косова, коју закони и Устав Србије не признају. Али Александар Вучић и његов режим их из неког разлога признају и тако отворено раде на успостављању пуне независности тзв. Косова“, истиче Ђорђевић. 

Он је позвао на бојкот Србе на Косову и Метохији, као и расељене Србе са Косова у централној Србији на које се, како је рекао, ових дана врши велики притисак да гласају.

„Грађанима треба да буде јасно да се не ради ни о каквим покрајинским изборима, већ изборима за скупштину независног Косова, којој не треба давати подршку ни легитимитет“, каже Ђорђевић.

Лидер покрета Ослобођење објаснио је да бојкот уједно значи и „ускраћивање подршке криминалцима из Српске листе, који су окупирали српске средине на Косову и Метохији и завели страховладу“.

„Од Срба се очекује да изађу на те изборе и слепо дају поверење Српској листи, која ће онда да оде у Приштину, да у илегалном парламенту седи са ратним злочинцима из ОВК и да заједно раде на независном Косову.“

Ђорђевић је истакао да позивање и организација избора за „парламент сепаратистичке квази-државе на територији Републике Србије“ представља кривична дела против суверенитета Србије, која су дефинисана у Кривичном законику.

„Александар Вучић је овим актом починио кривично дело признавање капитулације или окупације и кривично дело угрожавање територијалне целине, за које су предвиђене затворске казне. Поручујем Александру Вучићу и његовим саучесницима да ће пре или касније кривично одговарати за ову издају“, закључио је председник покрета Ослобођење.

О највећем шиштарском терористи икада прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА