Најновије

Руски одговор на заробљавање Панцира-С1: Прошли пут сте уместо ракете склопили локомотиву

Руси су одговорили на заједљиви чланак америчког портала о „заробљавању“ руског система ПВО од стране Сједињених Држава.

Пацир С (Фото: РИА)

Објављивање података, да је америчка војска успела 2020. године у Либији да дође у посед оперативног противавионског ракетног система Панцир-С1 (ЗРПК) изазвало је појаву жестоких чланака о овом питању у америчким медијима.

Дакле, у материјалу портала inosmi.ru забележено је како су се у Форбес-у ругали да Панцир-С1 није први руски систем ПВО који је пао у руке Сједињених Држава.

Међутим, на амерички сарказам о успешном заробљавању ракетног система ПВО Панцир-С1, Русија је пронашла занимљив одговор.

Тако су руски аналитичари истакли да су најновији успеси америчког војно-индустријског комплекса засновани само на раду америчких шпијуна, будући да амерички конструктори више не могу сами да стварају никаква фундаментално нова оружја, као што се то у Русији догађа протеклих година.

Посебно се истакао корисник под надимком гер.неуфелд, који је на сарказам Американаца одговорио старом совјетском анегдотом „о томе како је ЦИА украла нацрте совјетске балистичке ракете“:

„Када је састављена испоставило се да је локомотива…Тада су отели бравара који је радио у тајном погону. Погледао је: „Ма, морони! Одмах на цртежу је јасно написано – након монтаже обрадите специјалним алатом!”.

Други руски интернет корисник надовезао се на ову причу, истичући да Сједињене Државе већ дуги низ година купују руске ракетне моторе, али још увек нису успели да створе свој аналог са упоредивим карактеристикама. 

„Пиндос је много година куповао моторе РД-180, али и даље не разумеју шта и како. Дакле, чињеница је да они, осим да растављају „Carapace“  на шрафове, ништа неће постићи“, приметио је корисник са надимком Авг28.

Глобалистима историјско време истиче, за њих је сада или никада. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА