Најновије

ДОГОРЕЛО ДО НОКАТА: Власт коначно хапси криминалце, масовна привођења навијача због убиства, отмица, дроге... Ево ко је ухапшен

Полицајци, инспектори и припадници БИА тренутно врше претрес просторија Фудбалског клуба Партизан у Београду, након хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића Марета, а паралелно са тим, полицајци су и на стадиону Црвене звезде. Према сазнањима, једна особа ухапшена је на стадиону ЈНА, међутим за сад нема потврде о коме је реч.

Полиција испред стадиона (фото: Блиц-Танјуг видео принтскрин)

Како јавља репортер Блица са лица места, око стадиона је паркирано много полицијских аутомобила и константно их пристиже још, а у околини се могу видети униформисани полицајци...

Полиција је током ноћи извршила претрес на 30 локација приликом чега су ухапшени Беливук на планини Рудник и Миљковић у Београду.

У највећој полицијској акцији у последњих десет година ухапшено је још 14 особа!

Сви они терете се за најтежа кривична дела - убиства и отмице!

"Блиц" је ексклузивно објавио видео привођења Веље Невоље, као и фотографије из акције на којима се види претрес возила које су користили чланови Вељине групе.

Они су, иначе ухапшени док су ишли да спале возила коришћена за кривична дела!

Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић рекао је да су хапшења извршена након вишемесечног заједничког рада Тужилаштва за оргназовани криминал, више организационих јединица МУП-а и БИА.

Тужилац је саопштио и да је према 16 лица донето решење о задржавању, а након истека рока биће спроведени тужиоц за организовани криминал.

- Јутрошњом акцијом показали смо само да у Србији нема заштићених, да нећемо толерисати никакве организоване криминалне групе. Криминална група која је јутрос разбијена је одговорна за серију намонструознијих злочина, па можда и последњих неколико десетина година - казао је заменик начелника УКП и вршилац дужности СБПОК-а Веселин Цмолић на данашњој конференцији.

Како је додао, ова група се све време крила иза навијачке групе Партизан.

- Напомињем да то нису никакви навијачи већ обични криминалци и ми ћемо доказати сваку појединачну улогу од њих - рекао је Цмолић.

- Ми ћемо доказати сваку појединачну улогу и нећемо толерисати никакве видове криминала без обзира да ли се крију иза навијачких група. У сваком случају урадили смо оно што смо планирали месецима и завршићемо са сваком криминалном групом, као и сад ово - речено је данас на конференцији за медије поводом хапшења Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља и Марка Миљковића.

- Иза нас су месеци тешког и напорног рада, иза нас је још једна непроспавана дуга ноћ, али ноћ на коју смо поносни, ноћ пуна успеха. Грађани Србије, данас је ухапшено 17 припадника организоване криминалне групе коју је предводио Беливук и Миљковић, коју основано сумњичимо за убиства, изнуде, отмице, диловање дроге... Србија је озбиљна земља, неће дозволити да се створи нови "земунски клан", да постоје организоване криминалне групе које су јаче од државе, које мисле да могу да отимају, дилују, рекетирају... - рекао је Вулин.

Како је рекао, захваљујући Тужилаштву за организован криминал, по чијем налогу је полиција и БИА поступила, "Србија је данас боље место".

- Ово су људи који су убијали, мучили, која су вршили најстрашнија кривична дела о којима је тешко говорити - рекао је Вулин и додао да пошто је реч о великој организованој криминалној групи, не искључује се могућност да је било оних за које надлежни немају сазнања, зато позивају грађане да се јаве уколико знају било шта о раду ове групе.

А настављено је суђење за убиство Ћурувије, и шта је рекао бивши шеф ДБ-а читајте ОВДЕ

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА