Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН ДИКТАТОРА! Ђукановић би да са себе скине одговорност

Влада Црне Горе оштро је данас критиковала председника Мила Ђукановића, који, како истичу, очигледно сматра да би себе требало да амнестира одговорности у случају набавке вакцина, што јасно говори о његовом односу према грађанима.

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

Кабинет Ђукановића саопштио је јуче да председник ни на који начин није могао бити укључен у процес набавке вакцине, јер то није његова уставна надлежност, као и да је актуелна влада одбила донације које је он обезбедио захваљујући доброј сарадњи са међународним партнерима.

Из владе, међутим, указују да свака донација, физичких или правних лица, директно угрожава преговоре са произвођачима вакцине.

Из владе поручују да у ситуацији пандемије, а то се, кажу, може видети у целом свету, не би требало да буде примарно важна подела надлежности, већ се у активност борбе за очување здравља грађана, поред ресорних министарстава, укључују председници држава, монарси и целокупни расположиви административни, људски, финансијски и остали капацитети и ауторитети.

Ђукановић, истичу, очигледно сматра да себе треба да амнестира те одговорности, што јасно говори о његовом односу према грађанима.

У владином саопштењу, које преносе подгорички медији, констатује се да су претходној власти "на чијем челу су били Ђукановићеви партијски саборци, сви други лични и партијски послови били пречи од јавног интереса и здравља грађана".

"Доведени смо у ситуацију да враћамо земљу са руба амбиса и здравствене катастрофе", наводи се у саопштењу и додаје да је апсолутно неприхватљива "крајња неодговорност" претходне власти то што у њеном мандату није започет ниједан билатерални преговор за набавку вакцине, а није уплаћена ни гаранција за КОВАКС иницијативу.

Истичу и да на срећу "не зависи од Ђукановића, нити било ког другог појединца", а влада ће, кажу, учинити све да исправи грешке које су правили њихови претходници.

Пентагон одлучио шта ће са Трамповим планом о 12.000 војника! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА