Најновије

ШОК! Постоји 4.000 сојева Ковид 19, сви унапређују вакцине!

Британски министар задужен за вакцинацију Надим Захави потврдио је да широм света тренутно постоји око 4.000 сојева вируса који узрокује болест КОВИД-19, тако да сви произвођачи вакцина покушавају да побољшају њихову ефикасност.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

"Врло је мало вероватно да тренутна вакцина неће бити ефикасна на познатим сојевима вируса, посебно када је реч о спречавању тежег облика болести и хоспитализације. Сви произвођачи, Фајзер, Бионтек, Модерна, АстраЗенека и други гледају да побољшају своју вакцину како би били сигурни да смо спремни за било који нови сој, а широм света сада постоји око 4.000 мутација", рекао је Захави за „Скај Њуз“, преноси Ројтерс.

Хиљаде сојева коронавируса потврђено је док вирус мутира, укључујући такозване британске, јужноафричке и бразилске сојеве за које се тврди да се шире брже од других, а само веома мали број тих мутација ће вероватно бити важан и променити вирус на приметан начин", наводи „Бритиш медикал џорнал".

Универзитет Џонс Хопкинс је саопштио да је нови коронавирус,који су научници назвали САРС-КоВ-2, усмртио је 2,268 милиона људи широм света откако се појавио у Кини крајем 2019.године, наводи агенција.

Шешељ жестоко напао Марића и Јовану, открио и ко режира сукоб са Чанком! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА