Најновије

ЦЕО ФРОНТ ГОРИ: Доњецки, Краснолимански, Запорошки - сви правци под нападом!

НОВОРУСИЈА - На свим правцима украјинског фронта се одвијају непрестане борбе, а руска армија константно спроводи задатке специјалне војне операције и пружа отпор надирућим снагама Украјине, саопштило је руско министарство одбране.
Руска артиљерија (Фото: Јутјуб)

Руска артиљерија (Фото: Јутјуб)

Оружане снаге Украјине су током дана наставиле са веома јаким нападима, а највећи окршаји су забележени на Доњецком, Краснолиманском и Јужно-Доњецком правцу.

На Доњецком правцу у областима насеља Белогоровка Луганске Народне Републике и Тоненкоје Доњецке Народне Републике, компетентним и храбрим дејствима јединица групе трупа „Југ“ успешно су одбијена четири непријатељска напада, каже се у саопштењу министарства.

Током борбених дејстава на овом правцу, губици Оружаних снага Украјине износили су 530 погинулих и рањених украјинских војника, један тенк, два борбена возила пешадије, пет возила, као и хаубице Мста-Б и Д-20.

Такође, уништено је складиште муниције 54. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у близини насеља Вјемка.

На Краснолиманском правцу, јединице групе трупа „Центар“ поразиле су јединице 21., 42. и 67. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у областима насеља Невское, Кременаја и Червена Диброва.

У рејону насеља Кузмино (Луганска Народна Република) обустављене су правовременом реакцијом активности украјинске диверзантско-извиђачке групе.

У Кузмину је ликвидирано до 65 украјинских војника, уништена два борбена оклопна возила, два пикапа, две хаубице Д-30 и две самоходне артиљеријске јединице Гвоздика.

На правцу југ-Доњецк, у рејону Времевског пропланка, артиљеријска ватра и тешки системи за бацање пламена групе снага Восток одбили су напад јединица Оружаних снага Украјине у зони насеља Старомајорское.

На запорошком правцу руске трупе су спречиле гомилање људства и технике 106. бригаде територијалне одбране у рејону села Луговское, које је део Запорошке области.

Непријатељски губици на овим просторима данас су износили 135 украјинских војника, два борбена оклопна возила, четири возила, три хаубице Д-20, топове Мста-Б и Д-30, као и самоходне топове Гвоздика.

На купјанском правцу, оперативно-тактичка и војна авијација, артиљерија групе трупа „Западни“ гађала је људство и технику Оружаних снага Украјине у областима насеља Синковка и Красное Первое Харковске области. Уништено је више од 25 украјинских војника, три возила, самоходна артиљеријска јединица Акација, хаубица Д-30 и борбено возило МЛРС Град.

У правцу Херсона, од последица руске артиљерије, током дана је уништено до 40 украјинских војника, шест возила, као и хаубица Мста-Б. У близини села Кизомис уништено је складиште муниције 123. бригаде Територијалне одбране Украјине.

Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија група трупа Оружаних снага Руске Федерације током дана су разбили 85 артиљеријских јединица Оружаних снага Украјине у 102 округа.

Системи противваздушне одбране су у протекла 24 сата пресрели два пројектила ХИМАРС, као и антирадарску ракету ХАРМ. Поред тога, уништено је 11 украјинских беспилотних летелица у областима и местима Ивановка, Харковска област, Володино, Евгеновка, Доњецка Народна Република, Голиково, Луганск, Народна Република, и Новаја Збурјевка, Херсонска област.

Прочитајте ОВДЕ где се налази нова база групе Вагнер у Белорусији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА