Најновије

ПУТИН БИ МОГАО ДА ПРОЂЕ КАО ГАДАФИ: Застрашујућа објава британског таблоида и претеће изјаве руског дисидента

- Владимир Путин страхује да ће бити убијен попут либијског лидера Муамера ал Гадафија у револуцији, док протести због хапшења и затварања лидера руске опозиције Алексеја Наваљног захватају читаву Русију - пише британски таблоид "The Sun" на почетку текста у коме је објавио разговор са руско-америчким дисидентом и историчарем Јуријем Фљештинским у коме он тврди да Путин појачава репресију у земљи "у страху од либијског сценарија".

Путин и Гадафи (Фото: kremlin.ru)

Текст је објављен под насловом "Живети у страху"  Путин се плаши да га не убију као Гадафија у новој руској револуцији док бесне протести због Наваљнове затворске казне".

Фљештински је рекао за The Sun да немири који су захватили Русију су убедили "моћника из Кремља" да је потребно више репресије и убијања противника, како би избегао судбину либијског лидера, као и да се тренутно Путин суочава са једним од највећих изазова у својих 20 година владавине, а то је да су хиљаде присталица Наваљног изашле на улице.

Он је за The Sun рекао и "да Путин осећа да треба да појача бруталност, како би утврдио свој положај и угушио сваки облик несалгања, као и да руски лидер зна, да ако попусти чека га сличан крај као Гадафија."

- Довољно је бистар да зна да под нормалним условима његов систем управљања не може да постоји. Он није идеалиста. Зна да не може да преживи ако не настави да угњетава - рекао је Фљештински за The Sun.

Иначе разговор са Фљештинским илустрован је фотографијом Путина, али и Гадафија док су га побуњеници линчовали непосредно пре егзекуције 20. октобра 2011. године.

Фљештински је причао и о неколико случајева тровања противника руског председника Путина, као и да слична судбина очекује поново и Наваљног који је недавно осуђен на три године затвора.

Овај руско-амерички историчар и дисидент додаје да је "ФСБ у Русији једина сила која је изнад свих странака и да Путин није постао диктатор зато што је био интелигентан или харизматичан, већ зато што иза њега стоји цела структура ФСБ".

- Чак и ако Путин сутра умре ништа драматично се неће променити - додао је он.

- Путин за сад ужива у власти, и не тражи пензију. Не постоји никакав оружани покрет који покушава да га свргне - рекао је Фљештински.

Како су људи Веље Невоље били верни Вучићу погледајте ОВДЕ.

Извор: The Sun

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА