Анализирајући податке о броју жртава у свету чији је узрок Covid-19 професор др Верхесен је закључио да количина унетог јода има битан утицај на проценат смртности.
Као пример наводи да епидемиолошки подаци показују да тренутна пандемија Covid-19 код Јапанаца, који су познати по високом уносу јода, има веома ниску стопу смртности од Covid-19 у поређењу са другим земљама.
Све то упркос чињеници да Јапан има најстарију популацију у свету и да су националне мере затварања биле међу најблажима. Није ни чудо што што многи Јапан називају чудом у време пандемије.
Јод би требало да се уноси кроз храну, а највише има у алгама, морској риби и кухинској соли.
Дневни унос јода би требао износити од 1,5 милиграма до 2,4 милиграма по особи.
Оптималан унос јода могао би да постане одређена врста ,,вакцинације“, која нагло смањује ризик од развоја болести.
Зашто супербогаташи живе сумњиво дуго, сазнајте ОВДЕ.
Извор: РТВ