Најновије

Доктор Несторовић поручио Кризном штабу: Ово више нема смисла!

И поред значајног броја људи који су примили бар једну дозу вакцине, број инфицираних ковидом расте, утисак је да је ситуација у којој се тренутно налази здравствени систем неиздржива.

Несторовић (Фото: Јутјуб)

На питање да ли је неопходно да се затвори све и послуша препорука медицинског дела Кризног штаба, доктор Бранимир Несторовић каже: 

"Имамо, реално, само две могућности. Или да се све затвори на неко време или да се скроз отворимо. Ово делимично затварање ништа не решава. То до два, до шест, викенд затварање не води ничему. Вирус се не разбежи када се затварамо тако парцијално. Такво затварање само још додатно натера људе да, ако тржни центри раде до два, направе још већу гужву док су продавнице отворене".

Он је оценио да је "ово крај другог полувремена утакмице са вирусом" и додао да ћемо видети какав ће коначни исход бити.

"Ово је много више политичко него здравствено питање и то је јасно већ дуже време. Е сада када ће се завршити пандемија званично зависи од политичке воље, односно од тога када ће коме одговарати да прогласи победу над вирусом. Занимљиво је да је 30 америчких држава најавило потпуно отварање, да је Индија саопштила да је стечен колективни имунитет, да и да су руски званичници најавили да ће прича са короном бити потпуно завршена у августу", рекао је Несторовић.

"Смета ми што је то све да се испоштује форма, а не суштина. Ми сад знамо одличне начине превенције ковида и одличне начине лечења. Имамо ивермектин, који апсолутно превенира болест ако се узме у првих пет дана од контакта са инфицираним. Практично се нико не може разболети. Знамо да се лечи хидриксихлорокином, еритромицином, доксициклином, а код хоспиталних пацијената високе дозе витамина Ц интравенски", навео је Несторовић за "Глас јавности".

"Не видим разлог да се вакцинишу они који су прележали корону, јер знамао да је имунитет после тога одличан. Како се ради о вирусу САРС КОВ2 врло је сличан ономе из 2003 године, а  искуство је показало да отпорност организма оних који су прележали болест траје 15 година. Чак напротив код њих је највећа могућност компликација после вакцинације", каже доктор и додаје да се од јуна прошле године зна да  35 одсто људи уопште не може да оболи од ове болести јер имају унакрсну реактивност према другим коронавирусима".

Да ли постојеће вакцине делују на нове сојеве вируса?

"Има пар научника које пратим и који су остали поштени до краја, а прошли су много горе него ја. Мене за сада само нападају, можда ће ме скувати на крају, за сад пливам. Наиме, професор Дидие Раулт  из Марсеја, познати француски микробиолог допунио је студију којом је показао да  лек хидриксихлорокин који постоји 60 година, а добијале су га милијарде људи, ефикасан у лечењу короне", каже професор Несторовић.

"Он је да ово што сад циркулише није мутација, већ потпуно други вирус, што је потврдила и чешки вирусолог Мерлин Адо. Зато су подаци потпуно контрадикторни. Огроман новац је потрошен на прављење вакцина и не може се сад почети са производњом неке друге. Он се запитао да ли се може веровати произвођачима вакцина. Фајзер је навео да њихова вакцина покрива и ове нове назови сојеве вируса, да би произвођач Модерне рекао да њихова није баш ефикасна код нови типова короне, а ради се о готово идентичној вакцини", додаје доктор.

"А онда се наравно појављује Бил Гејтс, без кога ништа не може да прође и најављује и трећу дозу, а то исто понови и високи службеник британског министарства здравља, који још додаје да ће се у наредних десет година морати вакцинисати на годишњем ниво. Једноставно као да постоји тенденција да ово постане трајно стање", истиче.

Како каже, идеја колективног имунитета је избрисана. СЗО је са свог сајта скинула дефиницију општег имунитета, који настаје природним путем, а уместо тога су ставили да се колективни имунитет стиче вакцинацијом.

"Нико не реагује, иако знамо да је природни имунитет увек јачи него вакцинасни. Сад се јављају радови у којима се наводи да је природни одговор организма слаб и да га треба појачати вакцином. Ја сам изгледа студирао неки други факултет у односу на ове садашње, јер мене су сасвим другачије учили веома добри професори имунолози", закључује Несторовић.

Режим креће да вакцинише по великим предузећима, биће и уцена!? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА