Најновије

ЕНГЛЕЗИ ОТКРИЛИ ШТА СЕ СПРЕМА, ДО 2030. СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДНО ЗЛО! Шокантно упозорење Џонсона, више ништа неће бити исто!

Британски премијер Борис Џонсон упозорио је да је још једна пандемија "реална могућност" до 2030. године!

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Џонсон је данас посланицима обећао више нуклеарних бомби и милијарде фунти додатног новца да би нација била сигурна у будућности. Највише је, међутим, одјекнуло његово упозорење да ће епидемије заразних болести вероватно бити чешће до краја деценије и да је још једна пандемија извесна до 2030!

- Раст броја становника и губитак природног станишта животиња повећали би интеракцију између људи и животиња, повећавајући ризик од ширења болести са једне на другу врсту, попут оног се, како се сматра, догодило са ковидом 19 - рекао је Џонсон.

Он је у предговору Интегрисаном прегледу безбедности, одбране, развоја и спољне политике, рекао да је почетком 2020. године започео рад на документу и да „нисмо могли да  предвидимо да ће коронавирус покренути можда највећу међународну кризу од Другог светског рата, са трагичним последицама које ће трајати у годинама које долазе“.

Додао је: "Ковид-19 нас је подсетио да безбедносне претње и тестови националне отпорности могу имати више облика".

У одељку о глобалном здрављу, за који је навео да је један од „транснационалних изазова“ са којима се суочава свет, пише: „Избијање заразних болести вероватно ће бити чешће до 2030. године.

„Биће то зоонозе - болести узроковане вирусима, бактеријама или паразитима који се шире са животиња на људе - како раст популације покреће интензивирање пољопривреде и како губитак станишта повећава интеракцију између људи и животиња. Још једна нова пандемија остаје реална могућност.“

Чудне бројке умрлих од короне у Србији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Мирор/ Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА