Најновије

И ЈОШ СЕ ЗАХВАЉУЈЕ: Вучић наручио два милиона најскупљих вакцина, ево какав је одговор добио

Председник Александар Вучић разговараo je путем видео-линка са руководством компаније "Синофарм" о процесу набавке вакцина, изградњи фабрике кинеских вакцина у Србији, али и о изградњи и опремању српских болница.

Александар Вучић (фото: Јутјуб)

Председник Вучић је захвалио председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, руководству Комунистичке партије и представницима "Синофарма" на помоћи у снабдевању вакцинама у најтежем тренутку, саопштило је Председништво.

Истакао је да је највећи број грађана у Србији вакцинисан управо овом вакцином и нагласио важност потписивања новог уговора за нових два милиона вакцина.

Указао је да су српски струцњаци дали веома високо мишљење о квалитету и безбедности "Синофармове" вакцине.

Председник "Синофарм групе" Лиу Ђингжен је захвалио председнику и грађанима Србије на поверењу указаном компанији "Синофарм" и додао да је од почетка пандемије 2020. године управо "Синофарм", као највећа фармацеутска компанија у Кини, преузела одговорност за борбу против ове болести.

"Србија је прва европска земља која је одобрила вакцину 'Синофарма' и данас ћемо потписати уговор за испоруку нових два милиона доза. Ценимо поверење грађана у наш производ и срећни смо што можемо да пружимо неопходну подршку људима у Србији у борби против вируса", рекао је Лиу Ђингжен.

Тема разговора била је и изградња, реконструкција и опремање болница у Србији.

Овом приликом је потписан Уговор о куповини вакцина компаније "Синофарм", а састанку и потписивању уговора присуствовала је и амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо.

Др Кон шири панику, тврди да је 85 одсто хоспитализованих на кисеонику, опширније ОВДЕ.

Извор: РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА