Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СИРИЈСКИ ВОЈНИЦИ МАСАКРИРАНИ У ДАРИ: Напад милитаната био брз и суров, крви је било свуда

Дана 16. марта, конвој елитне 4. дивизије Сиријске арапске војске (САА) упао је у заседу у западном делу Даре.

Напад у Дари (Фото: Јутјуб)

Неидентификовани наоружани нападачи напали су конвој, који се састојао од аутобуса, комбија и два камионета, док је пролазио путем између градова Музаириб и ал-Јадуда. Као резултат, избили су тешки сукоби.

- Током сукоба, Асадови војници су користили артиљерију и тенкове, али није било цивилних жртава - написао је на Твитеру Омар Алхарири, опозициони активиста из Даре.

Упркос јакој ватри САА, наоружани нападачи су успели да побегну након што су убили 22 припадника службе и ранили најмање пет других. Многе жртве биле су бивши побуњеници који су се поново придружили Сиријској арапској војсци последњих година.

Неки извори из Даре тврде да се 4. дивизија припремала за јуриш на Музириб у покушају да изведе напад. Међутим, Алхарири је негирао ове тврдње.

За сада ниједна група није преузела одговорност за напад. Познато је да су ИД ћелије активне у западној Дари. Међутим, иза напада могу бити друге стране.

Након заседе, САА је распоредио појачања, укључујући тешко оружје, у близини Музаириба. По граду су постављени и нови контролни пунктови. Војска ће вероватно предузети озбиљније мере у наредних неколико дана.

Прошлог месеца, САА се припремао за покретање велике акције хапшења групе тражених милитаната у западној Дари. Међутим, бивше побуњеничке вође протерале су групу из тог подручја и прихватиле нови споразум о помирењу.

Северна Кореја лупила Бајдену дипломатски шамар. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА