Најновије

НОВИ ПРЕОКРЕТ У АЛ БАБУ: Терористи истерују Турке из опкољеног града, САА се враћа у трку?! (ФОТО/МАПА)

Турске снаге се налазе у тешкој ситуацији и на ивици су да, после недељу дана од уласка, буду потпуно избачени из Ал Баба.

Ал Баб (Илустрација: Правда)

Након повратка места Кабасин и Бзаа који се налазе у источним областима Ал Баба, Исламска држава је у понедељак покренула противнапад на снаге "Штита Еуфрата" које чине Турска армија и њима лојални сиријски "побуњеници". Према извештајима са терена, терористи су успели да поврате већи број контролних тачака у граду. Овакав развој ситуације натерао је Турке да пошаљу значајна појачања не би ли успели да одрже макар полазне тачке за нови напад на Ал Баб.  Медијска агенција Исламске државе Амак објавила је већи број фотографија из овог напада:Међу тачкама које су данас изгубили Турци налази се и петља ауто-путева између Тадефа и Ал Баба коју су Турци освојили не би ли зауставили напредовање Сиријске армије према овом стратешки важном граду. Након уласка Турака на петљу Руси су дали "зелено светло" Ердогану за освајање Ал Баба, што се у том тренутку очекивало да буде завршено у кратком року. Овакав след дешавања сада доводи у питање тај договор, а према наводима локалних активиста САА је већ интензивирала нападе на Тадеф који је остављен као својеврсна тампон-зона између Сиријаца и Турака. Погледајте најновију мапу контроле у Ал Бабу и околини:

У исто време, Јединице Сиријске армије које напредују према истоку покрајине, а данас у ослобођена села Мушарива Бајан и Тал Бајан, као и околна подручја. Фронт у Палмири се, такође, веома добро одвија у корист Сириске арапске армије , а више о тим успесима сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА