Најновије

КИША ГРАНАТА НАД АЛЕПОМ: Сиријска војска и милитанти размењују тешке ударце, нико не одступа (ВИДЕО)

Јуче су избили су сукоби између Сиријске арапске војске (САА) и Сиријске националне војске (ССП) коју подржавају Турци у северном делу Алепа.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Сукоби су се догодили у близини села Тадеф јужно од града ал-Баб. Овај део северног дела Алепа окупирале су турске снаге од 2017. године. Турске окупације око ал-Баба називају се регијом "Штит Еуфрата".

Према Сиријској опсерваторији за људска права, у сукобима, који су трајали неколико сати, коришћени су тешки митраљези. САА и турске снаге такође су размениле артиљеријску ватру.

- Асадове снаге гранатирале су подручја под контролом фракција у области ал-Баба, северно од Алепа, турске снаге су одговориле и узвратиле гранатирање - наводи се у извештају надзорне групе са седиштем у Лондону.

Извештено је да није било жртава као резултат сукоба који одражавају нестабилну ситуацију у северном делу Алепа.

Прошлог месеца, неколико провладиних и опозиционих извора известило је да се ССП припрема да започне велику копнену операцију за заузимање ал-Баба. Тада је војска распоредила велико појачање јужно од ал-Баба.

Након извештаја, САА је у неколико наврата гранатирао предграђа ал-Баба. Бројни ракетни напади погодили су и трговце нафтом који делују северно од града.

Сваки напад САА и његових савезника на ал-Баб може довести до жестоке конфронтације са турском војском. Познато је да су стотине турских трупа распоређене на периферији ал-Баба и у оближњим областима.

Који је највећи проблем с којим се већ 10 година суочава сиријска војска прочитајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА