Најновије

КИНЕСКА ВОЈСКА СТАВИЛА РАМПУ! Амери у проблему!

Након вести да је кинеска војска забранила да компанија "Тесла" ради у њеним објектима, први човек те компаније Илон Маск изјавио је данас да ће његова компанија бити затворена ако су се његови аутомобили користили за шпијунирање.

Кинеска војска. (Фото: Јутјуб)

„Постоји врло снажан подстицај да будемо веома пажљиви са свим информацијама. Ако би 'Тесла' користио аутомобиле да шпијунира у Кини или било где другде, ми бисмо били затворени “, рекао је Маск током виртуелне дискусије.

Добро упућени извори су потврдили Ројтерсу да је кинеска војска забранила улазак аутомобила 'Тесла' у војне комплексе, позивајући се на забринутост због камера инсталираних на возилима.

Маск је позвао на веће међусобно поверење између САД и Кине током видео дискусије с једним кинеским квантним физичаром.

Њујоршки дневјник Вол Стрит Џорнал и агенција Блумберг потврдили су да Кина, позивајући се на забринутост за националну безбедност, забранила приступ аутомобилима компаније "Тесла".

Ова ограничења стижу након што су кинеске власти спровеле безбедносни преглед возила и, како наводе амерички медији, утврдиле да "Теслини" сензори у аутомобилима могу да сниме фотографије локација на којима се возила налазе, пренео је раније CNBC.

Вол Стрит Џорнал додаје, позивајући се на добро обавештене изворе, да би "Тесла" тако могао да дође до важних информација, као што су, на пример, подаци о томе када и где се аутомобили користе.

Такође, "Тесла" би могао да прати и већи број личних података, попут листинга контаката мобилним телефоном ако је повезан са аутомобилом, наводи се у тексту њујоршког листа и додаје да Кину забрињава да би те информације могле да буду прослеђиване Сједињеним Државама.

Из "Тесле" нису одмах одговорили, а акције компаније на Њујоршкој берзи, пале за око 1,1 одсто рано јутрос пре званичног отварања и почетка трговања.

Руси су сахранили ИД у сиријској пустињи, преживели џихадисти више немају куд! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА