Најновије

ПРАВА ПОЗАДИНА БАЈДЕНОВОГ НАПАДА НА ПУТИНА: Ил Манифесто тврди да је ово разлог!

Лист “Ил Манифесто” тврди да се иза претећих и увредљивих речи, које је америцки председник Џо Бајден упутио руском председнику Владимиру Путину, крије у ствари “рат гасоводима”. Циље је јасан, пише лист, а то је да се минира уговор о испоруци руског гаса Немачкој и Европи, и замени америчким, чак и ако буде коштао више.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

“Бајден користи речник хладнога рата да би наштетио Русији и њеним приходима од извоза гаса и нафте, а ми морамо бити део те игре", тврди лист.

“Ил Манифесто” подсећа да је управо када је Бајден назвао Путин убицом, Стејт департмент објавио на својм сајту да је “Гасовод Северни ток између Русије и Немачке лош посао за Немачку и Украјину, као и за целу Европу, јер дели њене државе и слаби европску енергетску стабилност”.

У објави Стејт Департмента је и “ултиматум компанијама које раде на гасоводу Северни ток, да одмах напусте посао иначе ће бити стављене на америчку црну листу, а то значи, тврди новина, да ће им бити онемогућено да раде са фирмама или врше трансакције путем америчких банака.

Укратко, биће стављене ван закона као што се догодило са Ираном, Кубом и Венецуелом, подсећа лист.

“Јасно је да су оне земље који желе да остану део атлантске алијансе и буду амерички партнер, третирани као кметови”, пише лист “Ил Манифесто”

Поморски маневри САД и савезника у Персијском заливу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА