Најновије

ВУЧИЋЕВА СРБИЈА ПОСТАЈЕ СИГУРНА КУЋА ЗА АЛБАНСКЕ КРИМИНАЛЦЕ: Радили против Срба, сада добијају пасоше

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић указао је данас на чињеницу да бројни припадници албанског криминалног миљеа са Косова слободно послују у Србији са пасошима Републике Србије, да инвестирају у грађевински сектор и тако „перу прљав новац, а све то под благословом режима Александра Вучића“.

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Ђорђевић је подсетио да епилог још увек нису добиле афере око предаје докумената у вези са оптужницама за лидере ОВК, као и у вези са Тачијевим досијеом који је наводно такође завршио у Приштини, те да „власти у Београду остају неме на питања која смо упутили“.

Из Ослобођења откривају да су  у међувремену дошли до сазнања о активној трговини пасошима и држављанствима са албанским подземљем.

„Ради се о неколико лица, од којих је јавности најзанимљивији Неџмедин Зекај, који се сада зове Љирим Зекај, а пасош му је издат у Новом Пазару. За њега се везује више криминалних дела, повезан је са ОВК, а за време рата у Босни је кријумчарио оружје за муслиманску страну“, каже Ђорђевић.

Он подсећа да је Зекаја пре две године на конференцији за медије Александар Вучић означио као осумњиченог за убиство Оливера Ивановића. 

„Упркос томе, Зекај добија српски пасош, а данас слободно зида зграде по Новом Пазару и Београду“.

Ђорђевић објашњава да се уз Зекаја помиње и Исмет Османи, кога је немачка служба БНД још 2005. означила као организатора шверца наркотика, као и Ментор Бећири, такође кријумчар повезан са ОВК, који „према јавно доступним подацима БИА има пословне везе са Звонком Веселиновићем“.

„Сва тројица су повезани са Тачијевим ПДК и они сада увелико инвестирају у грађевински сектор у Србији. Изгледа да селе послове у Србију јер на Косову немају политичку заштиту откад је Тачи пао. Вучићева Србија постаје сигурна кућа за албанске криминалце“, оптужује председник покрета Ослобођење.

Он открива да је ове податке његовом покрету потврдио и један од функционера Српске листе са КиМ, који је желео да остане анониман, а који је разочаран јер се ова организација претворила у „параван за криминалне радње“. 

„Срби са севера Косова налазе се у визном гетоу, не могу да путују слободно, а за то време Вучићев режим шаком и капом дели пасоше албанским криминалцима“, упозорава Ђорђевић и упућује питање органима Србије:

„Какве су везе Зекаја, Османија и Бећирија са врхом МУП, са Српском листом и са врхом Вучићевог режима?“

Да ли више вреди живот лопова или аутомобил сиромашног човека, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА