Најновије

НЕ ДОК ЈЕ ТУ ДОДИК! "Неће бити никаквог пута према НАТО"

"Неће бити никаквог пута према НАТО и биће поштован став Републике Српске исказан кроз Резоуцију Народне скупштине, док год су ту Милорад Додик и СНСД."

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

То је изјавио портпарол те странке и саветник српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић.

Коментаришући јучерашњу тврдњу бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића да "БиХ ни за јоту није одступила од свог НАТО пута и од свог стремљења ка чланству у НАТО", Ковачевић одговара да се може сарађивати са НАТО на исти начин на који се сарађује са другим војним савезима и војскама.

Ковачевић је за бањаучки портал Српска инфо рекао да донекле разуме фрустрације бошњачких политичара, који су у дугом периоду јавности обећавали и најављивали усвајање и слање Годишињег националног плана и активирање Акционог плана за чланство у НАТО.

"Исто тако су дуго најављивали формирање комисије за НАТО интеграције. Ништа од тога се није догодило", навео је Ковачевић.

Уместо АНП, каже на крају је договорен један потпуно другачији документ који се зове Програм реформи, у коме је први пут након 2005. јасно назначено да се више чланство у НАТО не прејудицира већ да се искључиво договара сарадња са НАТО.

"До тада је у сваком документу од 2005. године, који на било који начин третира сарадњу са НАТО, писало да је стратешки циљ БиХ чланство у НАТО", навео је Ковачевић.

Истовремено, уместо Комисије за НАТО интеграције, која је самим именом говорила шта је циљ те комисије, додаје Ковачевић, добили смо потпуно другачију комисију која се зове Комисија за сарадњу са НАТО.

"И тако данас БиХ званично са НАТО искључиво сарађује, на исти начин на који сарађује са Војском Србије, са којом ће ОС БиХ већ ове године имати заједничку војну вежбу на Мањачи. То је прича која је коначно иза нас", закључује Ковачевић.

Џаферовић је, поводом оштро интонираног саопштења Амбасаде Русије, у контексту могућег чланства БиХ у НАТО, рекао да БиХ жели да има добре односе са Руском Федерацијом, да поштује њен суверенитет и интегритет, али да од Русије тражи да то исто поштује када је у питању БиХ.

Медојевић открио Милов подмукли план, породица Ђукановић има само један циљ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА