Најновије

ПОКЛОНСКА УВРЕДИЛА ДОНБАС, ДНР ЈОЈ УЗВРАЋА УДАРАЦ: Упутили захтев председнику Крима

Друштвена комора Доњецке Народне Републике (ДНР) апеловала је на председника Републике Крим Сергеја Аксёнова са захтевом да не номинује Наталију Поклонску за изборе у Државну Думу. Текст отворене жалбе објављен је на сајту овог органа.

Наталија Поклонска (Фото: РИА Новости)

Према Друштвеној комори, изјаве политичарке да становници Донбаса не знају свој циљ нису тачне. „Наш пут је један, то је пут кући, ка Руској Федерацији, а недавно усвојена доктрина „Руски Донбас“је још једна потврда тога“, каже се у документу.

Јавност се подигла против Поклонске и због изјава да „неко за нас облачи војну униформу“.

„Подсетимо вас да су се 2014. године учитељи, лекари, рудари, металурзи, људи обичних професија устали у одбрану своје родне земље, руског језика и слободе. Без оружја у рукама покушали су да зауставе украјинске тенкове, а као одговор добили су ударе авијације и артиљерије (...). Данас она каже да је „Украјина присилила Крим да се врати у састав Русије“. Ова недоследност је недопустива за политичара његовог нивоа “, каже се у жалби.

Дана 19. марта Савет за националну безбедност и одбрану Украјине увео је санкције против Наталије Поклонске, заменице председника Комитета Државне думе за међународне послове. Чак и упркос чињеници да је раније изјавила да је спремна да постане руски амбасадор у Украјини и изразила спремност да се састане са председником Владимиром Зеленским ради успостављања дијалога.

Пре тога, Поклонска је рекла да би се по завршетку парламентарних овлашћења могла вратити на Крим и водити тужилаштво.

Какав пук војск је ојачао Крим, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА