Најновије

ПРОЈЕКТИЛИ ИЗНАД ЈАПАНА! Власти издале упозорење - Северна Кореја лансирала ракете други пут за четири дана

Сумња се да је балистичка ракета која је лансирана из Северне Кореје пала у Јапанско море, обавестило је јапанско министарство одбране.

Ким Џонг Ун (Фото: rodong-sinmun)

- Северна Кореја је "можда испалила" балистичку ракету - рекла је јапанска обалска стража рано у четвртак по локалном времену, позивајући бродове да се "приближе објектима који падају" и тражећи било какве информације о сумњивој ракети.

- То је можда била балистичка ракета. Није пала на јапанску територију и не верује се да је пала у искључиву јапанску економску зону - рекао је новинарима портпарол јужнокорејског министарства одбране.

Јужнокорејска новинска агенција Ионхап такође је обевестила да је "неидентификовани пројектил" лансиран у "Источно море", како Корејци зову ту површину између полуострва и Јапана.

И раније било лансирања

Северна Кореја лансирала је протеклих дана ракету средњег домета која је прелетела преко Јапана и пала у Тихи океан, саопштиле су војске САД и Јужне Кореје. 

Подсетимо, Генералштаб Јужне Кореје саопштио је да је ракета путовала око 3.700 километара и достигла највећу висину од 770 километара. Лансирање ракете у четвртак касно увече (14.9.) по средњоевропском времену (рано ујутро по локалном времену) које је, према подацима Сеула, било 19. тестирање балистичке ракете Северне Кореје ове године, активирало је сирене и поруке упозорења на северу Јапана. То је друга ракета испаљена преко Јапана за мање од месец дана.

Ракета је лансирана из Сунана, где се налази међународни аеродром у Пјонгјангу и одакле је испаљена и претходна ракета преко Јапана. Аналитичари претпостављају да је у питању иста ракета средњег домета Хвасонг-12. Ракета је лансирана дан пошто је Пјонгјанг запретио да ће „потопити“ Јапан и донети Америци „пепео и мрак“ због подршке новом пакету санкција Савета безбедности УН против Северне Кореје.

Харадинај опет прети. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА