Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ: Тексас и Мисисипи укинули маске, Бајден полудео: "То су неандерталци"!

Амерички председник Џо Бајден критиковао је одлуке о ублажавању мера против ковида19 гувернера савезних држава Тексас и Мисисипи и назвао их неандерталским размишљањем у ситуацији када је већи број преминулих од пандемије корона вируса, преноси Ројтерс.

Да ли је за Бајдена ова лепа девојка из Тексаса неандерталка? (фото: Правда/pixabay.com, Јутјуб)

Агенција наводи да је Бајден на питање новинара да ли има поруку за гувернера Тексаса и Мисисипија, који су донели одлуку о укидању обавезе ношења маски, рекао да је то велика грешка и да су сви до сада схватили колико је значајно ношење маски у борби са вирусом.
 
"Последња ствар која нам треба је неандерталско размишљање - све је у реду, скините маске. Заборавите то. Још је важно носити маске", рекао је амерички председник.
 
Бајден је нагласио да све већа доступност вакцина пресудна у обуздавању пандемије, али да је и даље од највеће важности примена оних мера у вези са ношењем маски, прањем руку и физичким дистанцирањем.
 
Ројтерс преноси да је на питање о Бајденовој изјави, гувернер Мисисипија Тејт Ривс за телевизију Фокс њуз поручио да у тој савезној држави више немају здравствену кризу и нагласио да би желео да види председника који више верује Американцима уместо што вређа Американаце.
 
Државе широм САД почеле су да ублажавају рестрикције уведене да се спречи ширење вируса. Те мере се спроводе упркос примедбама Беле куће и водећег стручњака за инфективне болести, Ентонија Фаучија, наводи агенција.
 
У Тексасу, републикански гувернер Грег Абот укинуо је обавезу ношења маски док је демократска гувернерка Мичигена Гречен Витмер ублажила ограничења на број гостију у ресторанима и дозвољени број гостију на јавним и приватним окупљањима.
 
У САД је до сада од ковида19 преминуло више од пола милиона људи, а дневни број новозаражених у земљи и даље прелази 50.000, иако је до сада примењено готово 100 милиона вакцина, преноси Ројтерс.

Бајден је продужио санкције Русији, али не због Наваљног. Зашто ће Путин побеснети читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА