Најновије

Башар ал Асад и прва дама Сирије заражени корона вирусом! Откривено у каквом су стању

Председник Сирије Башар Асад и његова супруга Асма заразили су се вирусом корона, саопштила је канцеларија сиријског лидера. Председник и прва дама се добро осећају.

Асад (Фото: kremlin.ru)

Данас, у понедељак, сиријско председништво саопштило је да су председник Башар Ал-Асад и његова супруга заражени новим вирусом корона, објашњавајући да је њихово стање стабилно и да ће наставити свој посао током кућног карантина, који ће трајати две или више недеља.

- Након што су осетили благе симптоме сличне онима код инфекције вирусом ковид-19, председник Асад и госпођа Асма ал-Асад спровели су ПЦР тест, а резултат је показао да су заражени вирусом, али и да се добро осећају и да су у стабилном стању, а посао ће наставити током кућног карантина, који ће трајати две или три недеље - наводи се у саопштењу Председништва.

- Председник Асад и госпођа Асма, пошто желе сигурност и добробит свих Сиријаца и свих народа света од овог вируса позивају све Сиријце да наставе да поштују мере предострожности и превентивне мере што је више могуће - додаје се у саопштењу.

- Председник Асад и госпођа Асма поздрављају сво медицинско особље које ради на првим линијама како би се супротставили вирусу и смањили његово дејство.

Дневни случајеви заразе од короне смањили су се у Сирији у последњих месец дана.

Украјинска војска гранатирала Доњецк. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Sputnik Arabic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА