Најновије

КУРТИ: За дијалог са Србијом се треба добро припремити

Лидер Покрета Самоопредељење Аљбин Курти састао се данас са норвешким специјалним представником за Западни Балкан Арнеом Бјорнстадом и норвешким амбасадором у Приштини Јенсом Грондалом.

Аљбин Курти. (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у саопштењу Самоопредељња, Бјорнстад и Грондал честитали су Куртију на победи на парламентарним изборима одржаним 14. фебруара пожелевши му успех у раду на формирању нових институција.

Курти је рекао да је посвећен консолидацији нове владе, која ће бити формирана без одлагања и да ће њен први и најхитнији задатак бити пружање вакцине против вируса ковид-19.

Саговорници су изразили уверење и да пријатељске државе треба да помогну Косову у обезбеђивању антиковид вакцина у што краћем року.

У саопштењу се наводи и да се на састанку разговарало и о управљању ситуацијом са пандемијом, у чему је Норвешка понудила помоћ Косову, али и о другим приоритетима нове владе, међу којима је и дијалог са Србијом.

Курти је поновио да је став Покрета Самоопредељење да овај процес треба да буде добро припремљен и принципијелан и да буде на добробит свих грађана Косова.

Како је закључено у саопштењу, саговорници су изразили спремност да прошире сарадњу на питањима везаним за економски развој и продубе билатералне односе између Норвешке и Косова.

Израелски авиони у пратњи америчког бомбардера Б-52 у очигледној „демонстрацији силе“ Ирану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА