Најновије

ОВОМЕ СЕ НИСУ НАДАЛИ, ДОВЕО ИХ ПРЕД СВРШЕН ЧИН! Додик активира Анекс 10 Дејтонског споразума, сада је јасно чега су се толико плашили!

Председавајући и српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик, очекује да Народна скупштина Републике Српске усвоји закључак о неприхватању именовања новог високог представника у БиХ, уколико то буде спроведено на незаконит начин као што је, како је рекао, био случај са већином досадашњих.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је иницирао раније сазивање посебне седнице НСРС, а Колегијум парламента је заказан за сутра.

"Нећемо прихватити именовање високог представника ако то не буде у складу са Анексом 10 Дејтонског споразума, што подразумева мишљење страна потписница и Савета безбедности, што је до сада испоштовано само у случају Карла Билта - рекао је Додик у изјави за Радио Републике Српске.

Ако се то ипак догоди, истиче Додик, то именовање ће бити игнорисано у складу са скупштинским закључком који би захтевао да се избор обави на легитиман начин поштујући и ставове страна потписница.

Додик је нагласио да никакав савет за имплементацију мира не може бити замена за стране побројане у Анексу 10.

"Од парламента очекујем да се изјасни о овом питању и да тиме Народној скупштини Републике Српске вратимо легитимитет одлучивања о свим аспектима спровођења дејтонског мировног споразума", навео је Додик, пренела је РТРС.

Шта је све Вучић прекршио на конференцији у суботу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА