Најновије

СКАНДАЛ ДРМА НЕМАЧКУ! Посланик из странке Ангеле Меркел зарадио 250.000 евра на маскама!

Немачки посланик из странке немачке канцеларке Ангеле Меркел Николас Лебел изјавио је данас да ће се одмах повући из националног парламента због тога што је примио мито за посредовање приликом набавке маски за локалне власти.

Ангела Меркел. (Фото: Јутјуб)

"Да бих спречио даљу штету својој странци, повлачим се из Бундестага", навео је у саопштењу Лебел, члан Хришћанско-демокртаске уније (ЦДУ), пренео је Ројтерс.

Лебел се нашао на удару критика након што је јуче рекао да ће поднети оставку из посланичког клуба ЦДУ, али да ће задржати своје место у доњем дому парламента до општих избора у септембру.

Он је најавио да напушта политику, јер је откривено да је његова приватна компанија на самом почетку пандемије корона вируса остварила профит од трговине маскама.

Критике су стигле из опозиционих странака, али и из његове, пошто је обелодањено да је његова приватна компанија зарадила 250.000 евра тргујући маскама на самом почетку пандемије.

Овај скандал изазвао је оштре критике и у покрајини Баден-Виртемберг из које долази посланик Лебел.

Сузан Ајзенман, Лебелова страначка колегиница и кандидаткиња за председницу покрајинске владе, изјавила је за недељник Шпигел да је неприхватљиво да се један посланик у парламенту богати током озбиљне кризе.

Украјинска војска гранатирала Доњецк! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА