Најновије

Зашто грађанин А.В. крши епидемиолошке мере, а комунална полиција не реагује?!

Грађанин А.В. (име познато аутору) у уторак је драстично прекршио епидемиолошке мере тако што је ушао у амбуланту у селу Рудна Глава без маске на лицу и потом, такође без маске, примио вакцину против короне. Овај догађај су забележиле све српске тв - станице.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Пише: Владимир Мандић

Електронски и штампани медији су објавили и фотографију на којој се види да грађанин А.В. нема маску у тренутку вакцинисања. Питам надлежне у комуналној полицији зашто, ево већ три дана је прошло, нису по службеној дужности поднели прекршајну пријаву против грађанина А.В., када премијерка Ана Брнабић децидирано каже да нема заштићених и да нема љубимаца када је реч о поштовању епидемиолошких мера?!

Ово „вруће“ питање захтева хитан одговор јер је утицај грађанина А.В. на широке народне масе изузетно велики и значајан, што показује и изузетан раст броја људи који су се вакцинисали од уторка до данас. Ево, грађанин А.В. се са разлогом хвали како је прекјуче у Србији вакцинисано чак 75.000 оних који су, по мом мишљењу, пуних шест месеци чекали да се прво вакцинише грађанин А.В., па да крену његовим стопама. Елем, после 10 обећања и исто толико одлагања А.В. је у уторак, после вакцинације, био срећан као мало дете јер „га ништа није болело, а и одлично се осећа“.

Још да је поштовао напис на улазу у амбуланту о „обавезном ношењу маски“ где би нам крај био! Овако ризикује да „комуналци“ ипак послушају Ану Брнабић и напишу прекршајну пријаву против њега, који само у изузетно ретким приликама ставља маску на лице.

Без прекршајних пријава против појединаца

Ипак, као навијач Звезде зна он да се то неће десити. Јер, комунални полицајци су по пријави грађана само казнили клуб са 300.000 динара због славља организованог поводом освајања титуле шампиона у српском фудбалу. Али, нису написали прекршајне пријаве против Звездана Терзића и Горана Весића, већ са по 5.000 динара кажњено 17 слављеника. Ваљда су се задовољили извињењем које је јавно обелоданио заменик градоначелника и оправдао младе играче. Уосталом и Ана Брнабић се на сличан начин правдала што полиција није два пута реаговала на играње кола око споменика Стефану Немањи.

И фудбалери су, попут оних на Савском тргу били „мирни и нису правили инциденте“, па зашто би полиција интервенисала. Уз то је изразила и задовољство што се Весић извинуо. О оставци или смењивању нема ни речи јер она, као председница Кризног штаба не зна ни да ли је Горан Весић члан овог тела, пошто на седнице долази час градоначелник, час његвов заменик! Ни др Зоран Радојичић се не оглашава поводом Весићевог присуства на слављу у Звездином хотелу.

О храбрости др Предрага Кона

Но, да се вратимо грађанину А.В. који је, како се показало ових дана, личним примером допринео да направимо велики корак ка, како то др Предраг Кон каже, „имунизацији крда“. Зато би ваљало да пуковник после годину дана смогне храбрости и да грађанину А.В. лично и јавно укаже да би и после вакцинације требало да носи маску, како не би евентуално заразио неког од, не дај Боже, значајних гостију које прима на Андрићевом венцу.

Јер када би носио маску и велики број његових фанова би то учинио, а бројке новозаражених од короне би сигурно кренуле наниже.

Сирија постаје гробница Турцима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: danubeogradu.rs 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА