Најновије

УКРАЈИНСКИ ПЛАН ЗА РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Потпуна ротација, повлаче снаге из правца Луганска

Украјинска војска је дала изјаву о томе како планира да делује у случају рата против Русије, пише портал Strana.ua.

Украјинска војска (Илустрација: Министарство одбране Украјине)

Мајор јединице која се налази у близини Горловке рекао је да се ситуација у Донбасу недавно променила. Према његовим речима, војска је добила наређење да ојача своје положаје и створи противтенковска минска поља дуж линија вероватноће непријатељске офанзиве. Истовремено је нагласио да су пре неколико недеља на линији фронта биле у току припреме за офанзиву: довезени су артиљерија и оклопна возила.

Поред тога, мајор је објаснио да сада украјинска војска минира ничију земљу, путеве и чак напредне положаје. Дакле, у случају офанзиве непријатеља, трупе ће моћи да се повуку на другу, утврђенију линију одбране.

Други саговорник украјинског портала је рекао да украјинска војска јача границу са Кримом. Према његовим речима, јединице које су требале да крену за ротацију у луганском правцу сада се пребацују на Крим.

Раније је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба рекао да не планира покретање офанзиве на Донбас. „Не, Украјина не планира никакву офанзиву, никакву војну ескалацију или провокације с наше стране да би решила сукоб у Донбасу. Улажемо све напоре да сукоб решимо дипломатски и мирно“, рекао је Кулеба.

Да ли су Искандери коришћени у Нагорно-Карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА