Најновије

ЕРДОГАН СЕ УДРУЖИО СА БАЈДЕНОМ! Турска мења план, ново савезништво на помолу!

Турским акционим планом и стратегијом за сузбијање ефеката климатских промена предвиђа се смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште до 21 посто у периоду до 2030. године, саопштио је председник те земље Реџеп Тајип Ердоган.

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: tccb.gov.tr)

Учествујући на виртуелном самиту о клими, чији је домаћин амерички председник ДЖо Бајден, Ердоган је рекао да је Турска такође једна од земаља које климатске промене највише погађају, иако, по његовим речима, не сноси готово никакву историјску одговорност за пораст стаклених гасова у атмосфери.

„Климатске промене не утичу само на поједине државе које највише загађују свет, већ на цело човечанство, почев од земаља на афричком континенту“, оценио је он, преноси агенција Анадолија.

Илуструјући активности Анкаре по питању климатских промен, Ердоган је навео да је Турска у последњих 18 година засадила укупно 5,1 милијарду садница и повећала шумски фонд са 20,8 милиона на 22 милиона хектара.

"Морална обавеза свих нас је да свет, који нам је поверен, оставимо у стању које ће омогућити живот наредним генерацијама", поручио је.

Такође је рекао да ће Турска наставити да доприноси глобалној климатској акцији једнако као и друге земље сличног економског нивоа.

„У оквиру националног плана утврђеног 2015. године, предвиђамо смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште до 21 посто до 2030. године", додао је Ердоган, прецизирајући да ће укупно смањење износити 1,92 милијарде тона емисије стаклених гасова од 2021. до 2030.

Путинова елитна јединица добила мурал у Београду Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА