Најновије

МИЋА ЈОВАНОВИЋ: Видео сам како Палма подводи девојке

"Био сам на прослави Драгана Марковића Палме и присуствовао сцени кад је подводио девојке између 18 и 20 година државним и општинским фунционерима из редова СПС и Јединствене Србије. За све што говорим постоје докази и гарантујем својим животом да су се те ствари заиста догађале", рекао је Мића Јовановић, оснивач Мегатренда и бивши члан СПС.

Мића Јовановић. (Фото: Јутјуб)

На почетку нашег разговора, Јовановић је  напоминуо да ће он, уколико буде постојала потреба, уступити јавности фотографије са једне од Палминих прослава, као и списак људи који су се на тим догађајима појављивали.

У уводном делу приче, проф. др Мића Јовановић открива каква је задужења имао док је активно учествовао у раду коалиције чију су окосницу чиниле Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија.

„Ја сам током 2012. године, испред Социјалистичке партије Србије, учествовао у изборној кампањи. Био сам на конвенцијама све од Суботице до Сурдулице. Радио сам на промоцији коалиције коју су чинили СПС, Палмина Јединствена Србија и ПУПС. За Драгана Марковића Палму, кога знам дуго, могу само да кажем да је један од најнеморалнијих људи које сам срео у животу. Својевремено сам присуствовао једној његовој прослави и смучило ми се од онога што сам видео и доживео. То је био период око 2010. године. Тада сам мом возачу рекао да упали аутомобил и да крећемо назад за Београд. Напустио сам ту просторију после онога што се ту догодило“, започиње своју причу оснивач Мегатренда, инсистирајући да наведемо да на Палминим журкама никада није видео ниједног функционера Српске напредне странке.

„У животу нисам видео тај ниво простаклука и јавне проституције као што је био случај на једној од Палминих прослава. Реч је о догађају на којем је присуствовао део државног руководства. Палма је имао један одвојени сепаре који би се у једном трентку затворио и ту су се налазила два веома дугачка стола. За једним столом су седили представници власти, махом људи из СПС-а и Јединствене Србије, док су се за другим столом налазиле неке девојке. Оне су, наводно, биле чланице омладине Јединствене Србије по које је Палма послао аутобус у Ниш и биле су старости између 18 и 20 година“, објашњава Јовановић.

Он каже да су све девојке биле одевене у плаве хаљине и да их је Палма, с времена на време позивао, једну по једну, да се придруже столу за којем су седели државни функционери.

„Палма је седео на челу стола где су се налазили представници државног и јагодинског општинског руководства. Једна од девојка га је, све време, мазила по глави, а он је у једном тренутку, неким чудним звиждуком, дозивао једну по једну девојку да се придруже његовом столу. Палма би прстом уперио у девојку која би требало да дође, а онда би, кад она приђе, исто тако прстом показао до ког функционера би требало да седне. Тако је он, после мало пића и музике, постепено усмеравао омладину Јединствене Србије на тада актуелне општинске и државне представнике“, истиче Јовановић, наводећи да је у питању директно подвођење.

„Да би прича била комплетна, дужан сам и да кажем шта се догађало и након тог Палминог ‘упаривања’ девојака са функционерима. Он је имао собе на спарту те кафане, која се налази у Зоолошком врту у Јагодини и многи су тако ‘упарени’ одлазили у те просторије“, описује он.

Наш саговорник каже да постоје индиције, односно сумње да је све што се дешавало у тим собама снимљено. Јовановић је рекао да је то тешко доказиво, али да он претпоставља да су постојале скривене камере.

„Ја то не могу са сигурношћу да тврдим, то су говорили Палмини сарадници. Вероватно постоје снимци државних функционера иза затворених врата, али то још увек нико није доказао“, каже он.

Јовановић је додао да је и до њега, током једне прославе, села девојака коју је послао Палма, али да је он након тога напустио то место.

„Да будем искрен и мени је једну девојку распоредио. Кад је он то учинио, кад је до мене села девојчица од 18, 19 година, ја сам устао и рекао свом возачу да спреми аутомобил и вратио се назад за Београд. Ово је истинита прича и гарантујем вам животом да се то заиста десило“, наглашава оснивач и ректор Мегатренда.

Слично је било и за Палмин педесети рођендан

Јовановић је нагласио да је присуствовао сличним сценама и кад је Марковић прослављао педесети рођендан.

„То је било почетком маја, пре десетак година. Ја сам тада дошао из Француске само због тог позива. Поново су идентичне ствари почеле да се догађају и опет сам морао да напустим прославу. Тада је, паралелно, приредио и опште народно весеље, пошто је на располагању имао две сале за прославе. У првој сали су се налазили радници, сељаци и други службеници. У једном тренутку би се руководство подигло три или четири степеника навише, где се налазио један ‘хармоника зид’ и после тога још један зид иза којег је био тај његов специјални простор. Ту нико није могао ни да их види, нити да их чује. Такође, ту је постојао један посебан излаз који кроз ходник води на први спрат где се налазе собе као у куплерају. И поново је Палма разврставао девојке и поново су биле у питању женске особе које нису биле старије од 20 година„, објашњава он.

Због Палме смо затворили факултете

Јовановић истиче да је због високе цене коју је први човек Јагодине одредио за закуп простора за факултете Мегатренд универзитета, морао да затвори факултет у Јагодини.

„Ми смо због Палме затворили четири наша факултета. Он је нама издао простор са једним својим пријатељем грађевинцем (надимак “Кока-Кола”), по цени од 10 евра по квадратном метру. У питању је простор који се налази на перифиферији Јагодине. Ви по тој цени можете да закупите нову зграду у центру Београда”, напомиње Јовановић и додаје да сумња Палма и поменти грађевинац били у пословним односима.

„Претпостављам, али не могу да тврдим, да су њих двојица делили новац, односно трошили, ионако мале школарине студената“, каже он.

Шешељ открио какви притисци прете и ко угрожава нашу земљу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА