Најновије

ПАКАО ВЕЛИКОГ ИДЛИБА: Сиријска војска и џихадисти разменили жестоке смртоносне ударце, снајперски напади све учесталији

Снајперисти Сиријске арапске војске (САА) и терористи ал-Фатах ал-Мубин разменили су ватру у северозападном региону Велики Идлиб.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Снајпериста САА пуцао је и убио милитанта ал-Фатах ал-Мубина, који дела под окриљем терористичке организације Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ), повезане са Ал-Каидом, у близини града Марет Елнасан. Град се налази на административној граници између Идлиба и Алепа.

Снајперисти Ал-Фатах ал-Мубин одговорили су брзо и снајпером гађали двојицу сиријских војника у граду Дадик на југоистоку села Идлиба.

Извори блиски ал-Фатах ал-Мубину тврде да су оба војника усмрћена. Међутим, Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону (СОХР) сумња у тачност ове тврдње.

- Нема потврђених информација о смрти двојице припадника сиријских војника - наводи се у извештају надзорне групе са седиштем у Лондону.

Поред ХТШ-а, ал-Фатах ал-Мубин укључује и друге фракције унутар Ал-Каиде, као и милитанте организације које подржавају Турци. Терористичка група одговорна је за већину кршења прекида ватре у Великом Идлибу.

Бајденов саветник повезан са покушајем убиства Лукашенка. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА