Најновије

СПРЕМА СЕ РАТ, А СВИ КРИЈУ: Оно што се овде догодило не сме нико да објави

Није претерано ако се каже, да је Путин у митологији англозионистичког царства нешто слично сотони или да је он својеврсни „Саурон“ који је оличење зла.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

И, сви смо чули да је недавно Бајден у снимљеном интервјуу изјавио да је Путин „убица“.

Када јој се пружила прилика да ублажи ову изјаву, Џен Псаки није учинила тако нешто.

Стога можемо закључити да је ово била званична, намерно планирана карактеризација руског лидера.

Овакав језик западни званичници никада нису користили током хладног рата, бар не на највишим нивоима. Па зашто та врела мржња према Путину?

То није зато што је бивши ГПУ КГБ СССР-а. Јуриј Андропов је био бивши председник КГБ-а и много је учинио на јачању КГБ-а, његовог особља и операција.

Па ипак, нико га није назвао убицом.

Ни ово није због Крима или Донбаса, бар не директно, јер када је СССР напао Чехословачку, а пре тога и Мађарску, западни политичари нису Хрушчова или Брежњева називали „убицама“.

То није због обарања МХ-17 (сви западни лидери знају да су то лажи западних специјалних служби), јер је било неколико цивилних авиона који су обориле разне државе, али то није резултирало врста тоталне демонизације вођа ових држава.

Могао бих да наставим и даље, али схватате поенту: чак и ако пажљиво рашчланимо све оптужбе против Путина, открићемо да је врста тоталне демонизације, којој је био предмет, прилично јединствена по свом интензитету и обиму.

Постоји огромна разлика између концепата „узрок“ и „изговор“, а сви примери које сам навео нису ништа друго него изговори. Морамо сагледати стварне узроке тако слепе мржње према Путину.

Овде наилазимо на још један списак могућих разлога: прво, неспорно је да, док је Јељцин замало уништио Русију као земљу, Путин је у невероватно кратком року, сам „васкрсао“ Русију.

Од земље која је била растргана и становништва које није желело ништа више него да постане следећа Немачка или, ако то не учини, бар следећа Пољска, Путин је претворио Русију у најјачу војну силу на планети и потпуно је преобликовао руску перцепцију себе и Русије.

И не само то, већ је Путин сваки потез Запада (попут, рецимо, санкција, бојкота или претњи) користио за даље јачање Русије (средствима као што су замена увоза, међународне конференције и војни маневри).

Што је најважније, Путин је одвојио Русију од многих институција или механизама које контролишу САД, што је потез који је такође неизмерно служио Русији.

Амерички политичари говорили су о земљи са „економијом у ситницама“ и о „бензинској пумпи која се маскира као земља“.

Али у стварном свету (зона Б), руска економија је прошла много боље од западне и, што се тиче „енергетског рата“ између САД-а, Саудијске Арабије и Русије, завршила је катастрофалним поразом за САД и тријумфом за Русију и, у мањој мери С. Арабије.

Затим је уследио ковид и заиста епска катастрофа потпуног лошег управљања западом ове кризе.

И не само то, већ контраст у томе како су се Русија (и Кина!) Носиле с кризом и шта је Запад урадио, није могао бити већи.

Што се тиче Русије која је прва земља која је створила вакцину (до сада их заправо није било мање од три; сада Русија треба да изда још једну вакцину, која овај пут штити животиње од ковида-а) и, још горе, земљу која је створила најбоље вакцине на планети – ово је ПР катастрофа за Запад и Запад не може ништа да учини да ублажи ударац.

Ако ништа, ствари се само погоршавају, што показују сва надолазећа закључавања у Европи – за разлику од ове фотографије срећног Лаврова у Кини који носи маску, на којој је написано „FCKNG KRNTN“!

Али ни то није прави разлог, што показује чињеница, да је Запад већ мрзео Путина много пре ковида. Све указује да се Запад спрема за коначни обрачун са Русијом.

Које су нове одлуке Кризног штаба прочитајте ОВДЕ.

Извор: Borba.Info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА