Најновије

ЛИКВИДИРАН КОМАДАНТ ИСЛАМСКОГ ЏИХАДА! Чека се жесток одговор палестинске стране (ВИДЕО)

У данашњем израелском ваздушном нападу убијен је Хасан Абу Харбид, заповедник северне дивизије палестинског покрета Исламски џихад, потврђено је и из извора у израелској војсци и у Исламском џихаду који најављује "невиђену освету".

Ликвидиран (Фото: Јутјуб)

Погибија команданта Исламског џихада изазваће, по свему судећи, жесток одговор палестинске стране у јеку све тежих сукоба између Израела и Хамаса, преноси Ројтерс. 

Исламски џихад није одмах потврдио вест о његовој погибији. Нешто мало касније на друштвеним мрежама освануле су фотографије тела из мртвачнице на којима се јасно види Абу Харбидово лице.

Израелски медији преносе да је Абу Харбид био на тој позицији од краја 2019. године пошто је његовог претходника Бахау Абу ал Ату такође убила израелска војска.  

У саопштењу израелске војске потврђено је да је командант Харбид ликвидиран и наводи да је он био одговоран за неколико напада противоклопним ракетама на цивиле у Израелу. 

Харбид је командовао Исламским џихадом у последњих 15 година, каже се у извештају израелске војске. 

Како је најавио на друштвеним мрежама Исламски џихад, уследиће одмазда за убиство њиховог команданта, а претње су упућене Ашкелону од кога ће, какао су најавили, "направити пакао".

Судећи према снимцима на друштвеним мрежама, гађана је стамбена четврт у Ашдоду, као "одговор" на убиство. Материјална штета је видљива лаи за сада, сем једне повређене особе није пријавлчјено да је неко страдао у овом ракетном удару. 

Ракетни удари на Газу открили да је позиција Израела много компликована. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА