Најновије

ТРУЈУ НАС ГМО ХРАНОМ: Сељацима не плаћају субвенције, будућност Србије неизвесна (ВИДЕО)

Тровоање српског села ГМО производима почело је у време Иване Дулић Марковић, тврди Председник скупштинског одбора за пољоприврду Марјан Ристичевић.

Ристичевић и Шеварлић (Фото: Јутјуб)

Професор Београдског униврезитета др. Миладин Шеварлић, каже да према његовим проценама  данас свеке године соја сеје на око 5000 хектара у Србији. Све ово је речено у емисији: „ТЕМА К9“ која се емитује на новосадској телевизији Канал 9.

Шеварлић је током емисије истакао и да је ГМО храна опасна по здравље људи, истакао је и да постоји научно истраживање које је то и доказало.

Он је током емисије замерио Влади Србије што се субвенције пољоприврдницима често не исплаћују. Он је прочитао и поруку једног  пољоприврдника који га је обавестио да је одбијен и то зато што је администрација Министарства пољоприврде погрешно протумачила његов јасно написан захтев. Пољопривредник је у овом случају пријавио да гаји овце, и тражио је субвенцију за овце, а одбијен је са образложењем да нема право на субвенцију за краве.

Човек је у поруци коју је Шеварлић прочитао истакао и да се у Министарству пољоприврде нико данима није јављао на телефон када су покушали да се њима разгорају.

Ристичевић је током емисије рекао да сељаци недовољно користе средства која им је Европска унија ставила на располагање.

-Знате ли колико је захтева поднето за средства за српске фарме из Ипард фондова? Само седам, рекао је Риситчевић истичући да је по том основу ЕУ на располагање ставлиа 175 милиона евра српским пољоприврдницма, али да су они искористили само 15 милиона.

Питање зашто држава не напише пројекте нашим сељацима и зашто их боље не едукује, остало је без одгоора. Ристичевић је изјавио да њему и не дозвољавју да се појавао на РТС, а да би он то тамо испричао када би имао прилику.

На основу свега што је речено у емисији,  поставаља се и питање да ли држава прижељкује банкрот српског сељака и зашто промет ГМО производа није у потпуности забрањен.

Узнемирујућу поруку Новака Ђоковића прочитајте ОВДЕ.

Извор: правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА