Најновије

КРИВОКАПИЋ ИЗАЗВАО ПРВОРАЗРЕДНИ СКАНДАЛ: Милан Кнежевић открива шта се крије иза новог удара на СПЦ (ВИДЕО)

Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је данас да је одбијање и условљавање премијера Здравка Кривокапића да потпише усаглашени Темељни уговор са Српском православном црквом "прворазредни скандал" за шта он нема подршку.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Кривокапић, каже Кнежевић, за то нема подршку ми ДФ-а, ни епископија у оквиру МЦП, а ни гласача који су им дали глас између осталог и због тога да би се регулисао односа државе Црне Горе и СПЦ.

- Кад помислите да Кривокапић не може да направи већи скандал, то се управо догоди... Тешко да Кривокапић може да обавља ову функцију, тим пре што је он јуче потврдио да долази у Београд да потпише Темељни уговор... - рекао је Милан Кнежевић на ТВ Б92.

Кнежевић није искључио могућност да се то догодило под притиском других делова парламентарне већине на Кривокапића, а вероватно, како каже, и неких амбасада.

Подсетио је да је Кривокапић до сада најављивао потписивање Темељног уговора са СПЦ после Васкрса, касније је говорио да неки ставови уговора нису усклађени са Уставом Црне Горе, а јуче је рекао да ће потписати тај документ, да би потом почео да саопштава нека условљавања.

- То најбоље говори о томе да (Здравко Кривокапић) нема намера да потпише и да покушава да пролонгира потписивање како би удовољио онима који су на њега извршили притисак - рекао је Милан Кнежевић.

Додао је да сада ДФ очекује објашње од Кривокапића, али и од Дритана Абазовића и Алексе Бечића како би се видело да ли парламентарна већин може да функционише.

Подсетио је да ДФ већ неко време указује да је актуелну владу потребно реконструисати или изабрати нову.

О кривокапићевим парацрквеним намерама прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА