Најновије

ДС и СПС подржали СНС

KРAГУJEВAЦ - Oдборници опозиционих странака из Kрагуjевца, предвођених СНС-ом коjа jе покренула инициjативу за смену локалне власти, затражиће наjвероватниjе наредне седмице одржавање седнице Скупштине града Kрагуjевца по хитном поступку, рекли су данас Танјугу челници тих странака.
Српска напредна странка (Фото: СНС)

Српска напредна странка (Фото: СНС)

Са друге стране, градоначелник Верољуб Стевановић саопштио jе да нема ништа против те инициjативе крагуjевачких напредњака и додао да СНС треба у Скупштини да докаже да има већину, а не саопштењима.
Председник крагуjевачких напредњака Радомир Николић у изjави Танјугу рекао jе да Kрагуjевац има броjне проблеме коjе актулена власт не решава, а да СНС има снаге и воље да се ухвати у коштац са тим проблемима.
"Немамо ста да чекамо, чим будемо направили договоре са будућим партнерима одмах ћемо покренути формалну инициjативу за одржавање седнице Скупштине по хитном поступку. Oчекуjем, да то буде, можда, већ у току наредне седмице", рекао jе Николић. Наглашаваjући "да jе Kрагуjевац готово пред банкротом, да jе криза у градским предузећима толика да запослени изражаваjу своjе назодоволсjтво штраjковима, а да актулена власт нема ни воље ни жеље да било шта промени", Николић jе рекао да су то главни разлози због коjих СНС покреће инициjативу за смену власти. "Разговарамо са свим странкама коjе имаjу учешће у политичком животу града око тога како ћемо преузети одговорност и оно сто jе веома интересантно уопште се не расправља о расподели власти, већ шта ћемо и у коjоj мери да предузмемо након што преузмемо одговорност", рекао jе Николић. У Социjалистичкоj партиjи Србиjе у Kрагуjевцу, коjа jе од 3. децембра прошле године опозициона странка, кажу да ће учествовати у инициjативи СНС за смену власти. "Наравно да ће СПС да учествуjе. Са СНС имамо стратешко партнерство", рекао jе председник крагуjевачких социjалиста Зоран Прокић и додао "да дуго траjу разговори и договори око смене градске власти и прављењу jедне нове већине". Заменик председника крагуjевачких демократа Владан Jовановић у изjави Танјугу jе подсетио да та странка годинама уназад критикуjе начин на коjи градска власт води град, посебно, jавне финансиjе. "Наравно да ћемо и у овом тренутку, обзиром да се град налази у драматичноj ситуациjи, покушати да на краjње рационалан начин одреагуjемо и изнесемо поново наше статове и да на органима странке донесемо одлуку за коjу сматрамо да jе наjбоља за град и функционисање локалне самоуправе", рекао jе Jовановић. Oн jе додао и "да конкретних преговора о смени власти ниjе било, али да постоjи контитинуирана комуникациjа са свима коjи воде странке у Kрагуjевцу, а наjвише са СНС". У крагуjевачкоj скупштини у опозициjи су СНС са 19 одборника, СПС са шест, ДС има 10, што jе укупно 35 одборника и што представља више од jедне трећине колико jе потребно да се затражи седница скупштине по хитном поступку.
Kада захтев буде званично предат, председник скупштине има рок од 15 дана да одговори на таj захтев.
Kрагуjевачка Скупштина има укупно 87 одборника, а да ли ће и ко да се прикључи инициjативи СНС показаће време. Власт у граду има УРС са 24 одборника, уз подршку Д С С коjи има пет одборничких мандата, као и ЛДП и СПO са шест одборника. Подршку им даjе и 11 одборника коjи су недавно изашли из УРС-а и формирали нову одборничку групу "Покрет за наш град Небоjша Здравковић", коjи jе и заменик градоначелника и до недавно први човек Г17 плус у Kрагуjевцу. У скупштини Kрагуjевца има и шест самосталних одборника - по два из JС и ПУПС, коjи подржаваjу Верољуба Стевановића, као и два независна одборника. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА

ENGLISH NEWS

Urbancube