Најновије

МАРИН ЛЕ ПЕН ПОРУЧИЛА: Србија нема интерес да уђе у Европску унију!

Француска политичарка Марин ле Пен, председница десничарске националистичке странке Национално окупљање и једна од главних противница председника Емануела Макрона на наредним председничким изборима, указала је на тренд да се у свету, па и у ЕУ и Француској, урушава ауторитет државе те да сматра с обзиром на тоталитарне екцесе у функционисању уније, Србија нема интерес да се интегрише у ЕУ.

Марин Ле Пен. (Фото: Јутјуб)

- Подршка Европске уније иредентизму има циљ да ослаби нације тако што ће их растурити. Радикално се томе противим - истакла је ле Пен у интервјуу за српске медије.

Покрет којем председавам, како је рекла одувек се противио независности Косова, водећи рачуна о томе да се испоштује Резолуција 1244, која усвојена 10. јуна 1999. године, која је како каже потврдила "посвећеност свих држава чланица суверенитету и територијалном интегритету Србије.

Подсетила да се њена партија бори против политичког система ЕУ који је "политички усмерен на САД" и оцењује да "с обзиром на тоталитарне екцесе у функционисању уније, Србија нема интерес да се интегрише".

- Тај систем ЕУ игнорише национални суверенитет и примењује политику уцена и претњи. Против Мађарске и Пољске нпр. и то само због тога што су ове две земље, с правом, одбиле да им се намећу мигрантске квоте. Принцип проширења је заправо процес преноса суверенитета и разводњавања националног идентитета - указала ле Пенова.

Марин ле Пен је санкције ЕУ уведене против Русије оценила као "самовољу, историјски контрасмер и геополитичку грешку".

- Наши односи с Русијом су од суштинског значаја за ублажавање међународних криза и борбу против исламског фундламентализма,а поред тога Русија је и важан трговински партнер. Жеља да се Русија искључи из дијалога између нација довешће до продубљења међународних криза и геополитичког и економског ћорсокака - упозорила је француска полтичарка Марин ле Пен, председница десничарске националистичке странке Национално окупљање.

Вучић користи ТВ као пропагандну машину и нико га не спутава! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА