Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ВЛАСТ ХТЕЛА ДА УБИЈЕ НАВАЉНОГ? Путин одговорио Американцима

Опозициони лидер Алексеј Наваљни, који издржава затворску казну, биће третиран на исти начин као и остали затвореници, рекао је руски председник Владимир Путин у интервјуу за NBC.

Алексеј Наваљни (Фото: РИА Новости)

„Неће се према њему односити лошије према било коме другом“, рекао је Путин одговарајући новинару на коментар да Наваљни „није само још један затвореник“.

Путин је такође негирао верзију да је наводно могао да нареди покушај атентата на Наваљног. „Немамо навику никога да убијамо“, рекао је руски лидер, одговарајући на новинарско питање да ли има неке везе са могућим покушајем атентата на лидера опозиције.

Раније је портпарол Стејт департмента Нед Прајс рекао на брифингу да амерички председник Џо Бајден обраћа пажњу на тему заштите људских права и да ће о њој разговарати током самита са руским председником. Објаснио је да ће се разговарати о америчким грађанима, као и о опозиционом лидеру Алексеју Наваљном.

Међутим, прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков у интервјуу за CNN, пак, рекао је да Путин није планирао да разговара о питању Наваљног током самита са Бајденом.

Састанак Бајдена и Путина заказан је за 16. јун у Женеви.

Од средине марта Наваљни се налази у Затвору бр. 2 Федералне казнено-поправне службе Русије у Владимирској области у близини града Покров, где издржава казну у такозваном случају Ив Роше.

Раније у мају, суд у Руској Федерацији препознао је одбијање покретања случаја о могућем тровању Наваљног као легално.

Све о новом премијеру Израела прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА