Најновије

ПУТИН: И да смо потопили британски разарач не би било светског рата

Провокација Сједињених Америчких Држава и Велике Британије у руским територијалним водама не би могла довести до трећег светског рата, пошто Запад схвата да из њега неће моћи изаћи као победник, изјавио је током програма "Директна линија" председник Владимир Путин.

Путин (Фото: РИА)

„Чак и да смо потопили тај брод (британски разарач `Дифендер`), свет не би био на ивици трећег светског рата, јер они који то раде знају да у том рату не могу изаћи као победници. Ово је веома важна ствар. Мислим да не бисмо били срећни због развоја догађаја о којима говорите, али бар знамо за шта се боримо. Боримо се за себе, за своју будућност на нашој територији. Нисмо ми дошли хиљадама километара даље, улетели или дошли водом. Они су дошли до наших граница и прекршили наше територијално море“, рекао је Путин, преносе РИА Новости.

„Шта су хтели да покажу и какве циљеве су хтели да постигну ти провокатори? Као прво, она (провокација) је била комплексна и нису је извели само Британци, него и Американци, јер је британски брод упловио у наше територијалне воде преко дана, а рано ујутру у 7.30 са једног војног аеродрома НАТО-а у Грчкој, са Крита по мом мишљењу, полетео је амерички извиђачки стратешки авион. Обавестили су ме о томе, добро смо га видели, пратили“, рекао је Путин.

„Било је очигледно да је разарач упловио реализујући војне циљеве, покушавајући да помоћу извиђачког авиона открије поступке наших оружаних снага за сузбијање таквих провокација. Гледали су где се код нас шта укључује, како ради, где се шта налази. То смо видели и знали, зато смо дали информације које смо сматрали неопходним“, објаснио је председник.

Шеф државе је коментарисао и поморске вежбе "Си бриз" земаља НАТО-а које се одвијају у украјинском делу Црног мора.

"Видите, направили су велику пометњу због чињенице да смо изводили вежбе на нашој територији у близини украјинских граница. Дао сам упутства Министарству одбране да мирно заврши и повуче трупе, ако је неко толико забринут. Ми смо то урадили. Али уместо да на то реагују позитивно и кажу: `У реду, разумели смо вашу реакцију на наше незадовољство`, шта су они уместо тога учинили? Навалили су на наше границе“, рекао је Путин.

Србија купује од Русије ПВО системе Панцир и Красуху, хеликоптере Ми-35 и Ми-17, ракете Корнет? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА