Најновије

ОДЛАЖЕ СЕ ПРИМЕНА ПРАВИЛНИКА О ТЕХНИЧКОМ ПРЕГЛЕДУ: Ево које измене нас очекују

Почетак примене делова Правилника о техничком прегледу возила који се односи на мерење издувних гасова, одлаже се на две године за возила која нису први пут регистрована у Србији пре 5. јула ове године, потврдио је данас помоћник министра за друмски саобраћај у Министарству грађевинарства и саобраћаја Милан Петровић.

Технички преглед (Фото: Јутјуб)

"Мерење емисије штетних гасова почеће 5. јула ове године, али сва возила која су први пут регистрована у Србији пре тог датума и тренутно немају катализатор који је фабрички уграђен, имаће рок до 5. јула 2023. да га уграде", рекао је Петровић Танјугу.

Он је објаснио да ће сва возала која се први пут региструју после 5. јула ове године, морати да имају казализатор, односно ДП филтер, и оцена техничке исправности ће им зависити од нивоа штетних материја у издувним гасовима.

Петровић је за Танјуг најавио још једну измену начину мерења издувнихи гасова, која се односи на то да ће услови мерења бити усклађени са годином производње возила, а не, како је било прописано, са датумом прве регистрације у Србији.

Објаснио је да је укинут услов да возила увезена у Србију после 1. марта 2014. године морати да задовоље ригорозније услове да би добила потврду о теничкој испавности него она регистрована пре тог датума.

Петровић је рекао и да је на две године одложена и примена дела Правилника која се односи на овалност кочница.

"Овалност кочница ће се мерити, али неће утицати на оцену о техничкој исправности возила у наредне две године", рекао је Петровић.

Он је упозорио власнике мотоцикала произведених после 2010. године да ће од 5. јула ове године њихови двоточкаши морати да поседују одометар како би испунили услове техничке исправности.

да ли ће седница СБ УН имати последице по Србију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА