Најновије

"РУСИЈУ ЧЕКАЈУ ПОСЛЕДИЦЕ": Бајден поново прети Путину

Ппредседник САД Џо Бајден позитивно је оценио разговор са руским колегом Владимиром Путином и обећао да ће одговорити на сајбер нападе на Вашингтон.

Џо Бајден и Владимир Путин. (Фото: Правда)

- Одлично је прошао (разговор), оптимиста са - рекао је амерички председник.

Новинари су подсетили Бајдена да је пре недељу дана запретио Москви последицама у случају сајбер напада на америчку инфраструктуру. Он је потврдно одговорио на питање да ли је ово обећање и даље на снази.

- Веома јасно сам дао до знања (Путину) да САД очекују да, када сајбер напади долазе са њихове територије, чак и ако их држава не спонзорише, очекујемо од ње да делује... Друго, успоставили смо начине за редовну коминикацију како бисмо имали могућност за дијалог када неко од нас мисли да се у другој држави дешава нешто што се тиче његове земље - указао је Бајден.

По његовим речима, САД ће "предузети све неопходне кораке за заштиту свог народа и важне инфраструктуре".

Телефонски разговор председника Русије и САД је одржан данас и трајао је сат времена. Теме разговора су биле Сирија и сајбер безбедност. У саопштењу Кремља се наводи да су двојица лидера нагласила потребу конструктивне сарадње у области сајбер безбедности и наставак контаката у том правцу. Путин је саопштио Бајдену да, без обзира на спремност Русије за сарадњу у области сајбер безбедности, месец дана није стигло никакво обраћање из САД тим поводом.

Важно питање за Сирију се решава преко Турске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА