Најновије

ДР КОН ПРИЗНАО: Карантински туристи из Индије уносе делта сој

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон признао је оно што свако може да види у центру главног града - карантин за путнике из Индије се не поштује, а хиљаде ових путника шетају улицама Београда. Земље Европске уније, САД, Канада, Аустралија, па чак и УАЕ и Кувајт, због великог ризика од ширења делта соја короне не примају на своју територију никога ко је у претходних 14 дана боравио у Индији која је светски епицентар делта соја корона вируса.

Др Кон (Фото: Јутјуб)

Србија их, из Вучићу знаних разлога прима, и не само то, већ се не поштују чак ни постојећи протоколи, признао је др Кон. Он је истакао да је веома забринут јер се делта сој короне шири много брже од до сада познатих типова вируса.

Да подсетимо, Александар Вучић спетљао се пред новинарима и изјавио да први пут чује за карантински туризам из Индије, а онда сам себе демантовао, и у следећој реченици рекао да "све путнике из Индије вакцинишу". Додуше није рекао да ли је то добровољно и да ли баш сви то желе, али је додао и да им раде ПЦР тест након четири дана.

Др Кон га је демантовао.

Индијски карантински туристи, по правилу слободно бораве у Београду од 7 до 14 дана, зависно од епидемиолошких мера на финалној дестинацији, а након тога, они који нису заражени настављају пут.

Шта се дешава са зараженима нико не зна. Оно што је једино сигурно, одговорност за евентуалну ескалацију заразе делта сојем корона вируса сносиће Александар Вучич лично јер Србија по питању путника из најугроженије државе поступа супротно озбиљним владама које штите здравље свог становништва.

Више од 3.800 Немаца разболело се после друге дозе, стотине хоспитализовано! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА