Најновије

"Кренућемо да вакцинишемо децу од 12 до 15 година"

Др Оливера Остојић из КБЦ Драгиша Мишовић рекла је да ће се кренути са вакцинисањем деце од 12 година, са препоруком да то буду пацијенти из ризичних група.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

- Кренућемо са децом од 12 до 15 (година), видећемо шта ће бити. Добили смо одобрење наше Агенције за лекове и за децу од 12 година. За сада је препорука да иду хронични пацијенти, пацијенти у ризичним групама, што се тиче млађе категорије. Ови од 16 година - било би лепо, кад су већ били на Егзиту, и да се вакцинишу - рекла је др Остојић.

Агенција за лекове и медицинска средства раније је саопштила да је одобрила коришћење Фајзерове вакцине за децу узраста од 12 до 15 година.

- Потврђено је су се стекли сви законски услови - а пре свега да су испуњени највиши стручни критеријуми који се односе на безбедност и ефикасност - и донет је закључак да се ова вакцина може користити код популације узраста од 12-15 година у Републици Србији - наведено је тада у саопштењу Агенције за лекове.

Докторка каже да последњих недељу дана имају троје деце са болесним мамама на одељењу у КБЦ Драгиша Мишовић. Имају блаже до средњих клиничких слика, али деца су мала, заражена од својих родитеља у кућним условима, наводи. Пре тога, како додаје, две недеље није било деце на дечјем ковид-одељењу ове болнице.

- Али, видели смо Егзит, видимо да се организују разни кампови, летовања, разне рекреативне наставе, и ту постоји могућност да крене да се шири коронавирус, видећемо, али молимо младе родитеље да се вакцинишу, молимо децу од 16 до 18 година - навела је докторка.

Говорећи о делта соју каже да се приметило до сада да се он више ширио, да је у једном тренутку ширења више деце оболело, али да се клиничка слика готово није се разликовала у односу на претходне сојеве.

Шокантан снимак из Србије где се кашика лепи на вакцинисаног погледајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА