Најновије

Јапан спреман за сукоб са Русијом: Ево какав су исход рата предвидели кинески експерти

Кина предвиђа исход рата између Русије и Јапана, али без употребе нуклеарног оружја.

Руска војска (Фото: mil.ru)

Војна конфронтација Русије и Јапана око Курилских острва може довести до не баш очигледних резултата. О томе пишу кинески аналитичари.

Последњих година се у Јапану све више говори о неопходности враћања јужних острва Курилског гребена помоћу војне силе. Истовремено, таква реторика је све карактеристичнија за обичне становнике Земље излазец́ег сунца, који су „уморни“ од чекања позитивних резултата дипломата.

Кинески аналитичари верују да је могуће предвидети исход јапанске војне инвазије на Курилска острва. У том случају, најважније питање јесте да ли ће Русија успети да одбије агресора и сачува свој суверенитет над Курилима.

Чини се да ту нема ништа компликовано, имајући импресиван нуклеарни арсенал, руске власти могу врло брзо да приморају Токио да одустане од таквих мисли, али кинески аналитичари одлучили су да предвиде исход таквог сучељавања, под условом да Москва не користи свој главни војни адут.

Сматра се да су оружане снаге Јапана међу најмоћнијим у азијско-пацифичком региону. Са војском од 260 хиљада људи, Токио за кратко време може да мобилише још око пет милиона бораца. То такође треба да обухвати савремену морнарицу и ваздухопловство.

„Анализа показује да је Јапан у војном погледу заиста снажна земља. Међутим, не треба заборавити да је он само острвска држава којој недостаје копно и стратешка дубина“, наводе кинески аналитичари.

Дакле, руске оружане снаге уопште не морају да користе свој нуклеарни арсенал како би присилиле Токио на мир.

Ракетни системи и стратешки бомбардери Ту-160 и Ту-22М способни су да униште кључну инфраструктуру у Јапану, што ће окончати његов нападачки потенцијал.

Израел поново бомбардовао Газу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА