Најновије

РУСКИ ИНСТРУКТОРИ ОПАСНО ОБУЧИЛИ СИРИЈСКЕ ПИЛОТЕ КАДЕТЕ: Душманима неће бити добро кад ови момци крену у напад (ВИДЕО)

Првог јула 50 кадета сиријског Института за ваздухопловство Кувејрес, који је поново отворен 2018. године након што је годинама био затворен због рата, завршило је обуку уз помоћ руских инструктора.

Обука сиријских пилота (Фото: Јутјуб)

Министарство одбране Русије и ТВ Звезда поделили су снимке нових пилота Сирије који лете на тренажерима борбених авиона високих перформанси Л-39 "Албатрос". Сиријско арапско ратно ваздухопловство (СyААФ) користи ову врсту ратних авиона у блиским мисијама за ваздушну подршку и копнене нападе од 2012. године.

Подршка Русије била је пресудна за опстанак СyААФ-а, који има врло ограничене ресурсе. Руско Министарство одбране ради на оживљавању способности СyААФ-а од почетка руских антитерористичких операција у Сирији 2015. године.

 

СyААФ је од Русије добио гомилу делова и муниције за своје ратне авионе, такође су Сирији испоручили неке ударне хеликоптере Ми-24П 2016. године.

Током последње две године, Русија је појачала подршку СyААФ-у. 2020. године Сирија је добила нову серију борбених авиона Миг-29 из Русије. 2021. године испоручено је неколико војних хеликоптера Ка-226Т. СyААФ такође започиње ремонт својих застарелих ловаца бомбардера Су-22М4 са деловима које је обезбедила Русија.

Русија пружа сличну подршку осталим родовима Сиријске арапске војске, као и снагама безбедности и локалним провладиним групама.

Америка почела опасан пројекат “Армагедонски мач”! Из Русије стигао одговор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА