Најновије

ГОСПОДАРИ МОРА: Руска морнарица пред Путином одржала параду и показала своју моћ!

У Санкт Петербургу је приређена парада у част 325. годишњице формирања Руске флоте, а њој је присуствовао и руски председник Владимир Путин.

Руска морнарица. (Фото: ria.ru)

Путин, врховни командант руске војске, претходно је посетио Кронштат где је обишао бродове који учествују у паради и војницима честитао јубилеј.
На почетку параде главнокомандујући Ратне морнарице Русије Николај Јевменов путем видео-конференције примио рапорт од команданата свих руских флота.

Уследио је свечани плотун којим је означен почетак параде. Председник Русије, министар одбране Сергеј Шојгу и командант морнарице патролним бродом обишли су бродове у парадном строју.

Путин је војницима честитао Дан Ратне морнарице а потом им се и обратио.

После интонирања химне Руске Федерације и свечаних плотуна с Петропавловске тврђаве почела је смотра јединица, бродова и авиона. У грандиозној петој по реду паради учествовала су 54 брода, 48 авиона и преко 4.000 војника.

На Неви је, поред осталих бродова, приказана и најновија фрегата пројекта 22350 „Адмирал Касатонов“, ненуклеарни брод „Кронштат“, шест једрењака, велики десантни борд „Оленогорски горњак“ и други бродови, док је у Кронштату парадни строј чинило 16 бродова, међу њима ракетна крстарица "Маршал Устинов", корвета "Гремјашчи" и други.

На паради је први пут учествовала и најновија стратешка подморница "Кнез Владимир". Као гости на паради појавила су се три страна брода - из Индије, Ирана, Пакистана.

Увече у 20 сати у Санкт Петербургу ће бити одржана и свечана артиљеријска почасна паљба. Због сложених епидемиолошких услова парада је одржана без присуства публике.

Системи ПВО руске производње оборили све израелске ракете испаљене на сиријски Хомс! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА