Најновије

НАШИ НЕПРИЈАТЕЉИ СУ СЕ ПРЕРАЧУНАЛИ! Инцкова одлука разбија БиХ! (ВИДЕО)

Поводом тога што је Валентин Инцко, високи представник у Босни и Херцеговини, наметнуо допуне у Казнени закон Босне и Херцеговине којим се забрањује кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца, лидери парламентарних странака из Републике Српске јуче су на састанку договорили да се та одлука одбацује као ништавна, и да српски представници од данас неће учествовати у заједничком раду институција БиХ.

Валентин Инцко. (Фото: Јутјуб)

Младић је рекао да је ово јако битна одлука и да је од пресудне важности што су сви најважнији политички фактору у РС демонстрирали јединство, упркос претходном периоду у коме је, како каже, било пуно „удараца испод стола“ и политичке борбе.

„Наши напријатељи су се прерачунали рачунајући на тај сукоб, али је политичка елита у РС показала једну зрелост. Желим им да остану у томе, јер је та врста јединства и формирала РС. Одговорним односом челних људи дошло је до уједињавања суштинских интереса, као што је то сада случај. Народ има јединствену вољу и са ким год да причате, сви су јединствени у осуди ове Инцкове одлуке“, рекао је Младић.

Ненад Стевандић, председавајући Српског клуба у представничком дому парламента БиХ, изразио је задовољство што је синоћ дошло до, како каже, разочарања свих оних који су се надали неким поделама и међусобним обрачунима у РС.

„Надали су се да ће наше сујете или неке амбиције утицати на то, да покажемо неку врсту српског нејединства или свађе, али то се није догодило. Ми смо озбиљни и одговорни људи и договорили смо се да оставимо по страни све наше политичке разлике, а да испред свега буде интерес РС“, рекао је Стевандић, и додаје да је ово сада кључно време у коме се види јединство као у доба када је стварана РС.

Како каже, одмах је почела велика медијска хистерија и антисрпска офанзива на мрежама.

„Ми смо се као права господа и европљани, понели узвишено и часно и то је једна врста задовољства. Знамо да ће наставити да траже пукотине како би нас поново посвађали, знамо да нам многи фактори нису наклоњени, али ако нам је народ наклоњен, за нас неће бити препрека и никоме неће пасти на памет да нам било шта намеће“, рекао је Стевандић.

Адвокат Бранко Лукић, рекао је да ово није ништа ново и да се не дешава први пут. Додаје да све одлуке су увек ишле против српског интереса.

„Очито постоји и даље воља да се БиХ држи на ивици екцеса. Ово је једно лудило тотално, ово никоме не иде у прилог и само може додатно да разбије БиХ“, рекао је Лукић.

Он је додао да је отпор неопходан и без њега није могло да прође. Истиче да је ово је дан од јако тешких напада на РС, где се покушава оптужити цео народ за геноцид, а да се онемогући да се од те оптужбе брани.

Америка и Немачка поделили свет за “Нови светски поредак” иза леђа Кине и Русије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА