Најновије

Рачунајте од овог тренутка да је неповратна промена света почела: Ево шта је Русија објавила...

Запад неочекивано реаговао на одлуку Русије да коначно прекине са употребом долара.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Одлука руског руководства, да одустане од употребе америчког долара у Националном фонду за богатство (NWF), може довести до покретања неповратних процеса. Ово је закључак који су донели многи аналитичари на Западу.

Руски министар финансија Антон Силуанов је почетком јуна објавио намеру руског руководства да удео америчке националне валуте у структури NWF, који је у то време износио око 35%, укине. Шеф одељења је за ово одредио месец дана.

Кинески стручњак Чен Јијун верује да ће Москва не само предузети такав корак, већ и да ће у потпуности напустити долар.

За Русију такав корак неће представљати никакав проблем, јер су њени главни трговински партнери Европска унија и Кина, с којима Русија може неометано да врши поравнања, без употребе америчке националне валуте, а руска рубља је прилично стабилна, пишу бугарски медији. Стога, постоје сви разлози да верујемо да се ближи крај доларске ере.

Читаоци бугарског портала приметили су да су се Сједињене Државе довеле у врло непријатну ситуацију. Данас је укупан глобални дуг Вашингтона достигао 290 билиона долара, што је 355% светског БДП-а. Како доларска имовина брзо постаје „токсична“, њихови власници ће врло брзо почети да их се решавају, што ће довести до огромних проблема за Сједињене Државе.

„Вероватно ће и друге земље следити њихов пример. Брутални финансијски светски рат се приближава завршној фази – крај долара и крах Сједињених Држава се приближавају “, оцењују руски аналитичари.

„Обим трговине између Сједињених Држава и Русије није јако велик, али долар је средство плаћања за међународну трговину нафтом и нафтним производима. Ако је Русија у стању да то плати евром, позиција долара ће знатно ослабити“ .

Путинове речи о светском рату следиле Запад. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА