Најновије

ТИОДОРОВИЋ РЕШИО ДИЛЕМУ: Да ли ће се ђаци тестирати пре уласка у школу?

Епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић потврдио је да неће бити тестирања невакцинисаних ђака старијих од 12 година, како је раније најављено.

Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

- То не би могле да спроведу ни много организованије и опремљеније земље од наше. Сем тога, није иста ситуација у школи у Новом Пазару или на Старом граду у Београду, где је већ постигнут колективни имунитет. Ако не тестирамо тако радне колективе где постоје жаришта, нема логике ни да то радимо са ђацима од петог разреда који иначе ретко обољевају - навео је др Тидоровић.

Он је подсетио да би било идеално ако би се сви старији од 12 година вакцинисали, али да не постоји законска обавеза за то, и да се деца вакцинишу на предлог педијатра и уз сагласност родитеља.

На вест да су у последња 24 сата корона бројке нагло скочиле, Тиодоровић за "Телеграф" наводи да се Кризни штаб, ако се раст броја заражених настави овим темпом, припрема за пооштравање мера.

- Нажалост, овакав скок броја заражених је био очекиван. Људи се враћају са одмора и дестинација које су највећа жаришта. Зато први пут имамо случајеве да су целе породице оболеле. Потребна нам је већа контрола постојећих мера, јер неке мере никад нису ни укинуте, а више се не спроводе - маска, физичко одстојање и дезинфекција. Људи данас улазе у продавнице и превоз без маске, а ретко ко држи минималну дистанцу од два метра. Ако се раст броја заражених настави, вероватно ћемо да учинимо исто оно што су и Црногорци, Грци, Македонци - скраћивање рада угоститељских објеката до 22 или 24 сата. А за окупљања ћемо проценити на колико да смањимо, можда са 500 на 200 људи највише - поручио је он.

Он је истакао истиче да је Сабор трубача у Гучи, који треба да буде од 13. до 15. августа, добио сагласност Кризног штаба за одржавање, али под условом спровођења свих мера.

- А то значи и да мора постојати контрола уласка на Сабор, па да могу да уђу вакцинисани или они који имају негативан ПЦР или антигенски тест - каже Тиодоровић.

"Постоје докази да је Беливук био у корелацији са државом и БИА". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА